Uitgaan & Cultuur

Overdinkel kijkt terug op geslaagde Textielfietstocht

OVERDINKEL - Bijna 300 deelnemers hebben op zondag 11 september deelgenomen aan de door de stichting Bruisend Overdinkel georganiseerde textielfietstocht. De fanatieke fietsers peddelden via het Lagapark in Gronau, waar men kon ervaren wat het werken vroeger in een textielfabriek inhield, langs de Schieferkuhle, naar het vernieuwde Lagapad. Halverwege het Lagapad werd men door de Ondernemers Club Overdinkel getrakteerd op een Smokkeldrank.

Op het terrein van Van Heek in Losser werd genoten van een salade van Johma en kon een bedrijfsfilm worden bekeken. De route ging verder naar Erve Kraesgenberg waar het oude weefgetouw uit 1879 werd gedemonstreerd.

De Böggelrieders waren aanwezig en men kon in smederij kijken naar het werk van de smid. Via het Drielandenpunt kwam men terug bij ’t Trefhuus waar onder het genot van een hapje en drankje nagenoten werd van de tocht.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en is van plan om in september 2024 weer een familie fietstocht te organiseren. 

Onderweg konden de deelnemers meedoen aan een prijsvraag. De winnaars zijn: Paulien Nyland, Anny Dunhoft, en A. Hoogendoorn. Zij kunnen zich melden bij Petra Speh, p.speh@vanheektextiles.nl, voor het in ontvangst nemen van de prijs.

Uw reactie