Uitgaan & Cultuur

Door Jenny ter Maat

Out of the box bij Reggesteyn

RIJSSEN – Bij basisscholen in Rijssen en omgeving werden in de maand november verrassingsdozen afgeleverd met daarin vouchers voor proeflessen, linkjes naar een virtuele tour door de schoolgebouwen van Reggesteyn, maar ook ingrediënten voor puddingbroodjes. Dat allemaal voor de leerlingen van de groepen acht, die dit schooljaar in verband met corona geen fysiek bezoek brengen aan de scholen voor voortgezet onderwijs.

Bij Reggesteyn kwamen daarna reacties binnen van leerlingen die aan de slag gingen met onder andere het maken van puddingbroodjes op hun school. “Erg leuk”, vertelt Marjan van Pagee, unitleider havo/vwo van Reggesteyn Rijssen.

Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om open dagen te houden. Vandaar dat de campagne ‘Out of the box’ opgezet werd, waarbij Reggesteyn naar de leerlingen van de basisscholen kwam. “We kunnen en willen nu de leerlingengroepen niet mengen”, aldus Van Pagee.

De leerlingen kunnen in hun eigen school aan de slag met naamplaatjes en puddingbroodjes maken. Er zijn speciale lessen voor in de klas, er zijn vouchers voor creatieve workshops en meer. Thuis kunnen de links voor de virtuele tour door Reggesteyn bekeken worden. En kunnen ze chatten met leerlingen van Reggesteyn.

Normaal houden we in januari een open huis, maar dat is nu door corona onzeker of dat doorgaat. Daarom houden we nu een virtueel open huis, te zien op de website van Reggesteyn. De film biedt voorlichting door en voor leerlingen en gaat in januari verder met voor elk vak een presentatie.”