Uitgaan & Cultuur

Organisatoren van De Wierdense Kwis zetten in op fysieke editie in december

De organisatie van de Wierdense Kwis: Jan Bosch, Theo Pigge, Mirelle Schuurman en Jeroen Mensink (bovenste rij). Johan Mensink, Trina Buter en Hanneke Blokvoord (onderste rij). Simon Dirks ontbreekt op de foto. Fotograaf: Henk Steen

WIERDEN – Vreemdsoortige opdrachten en pittige vragen; het zijn de hoofdingrediënten voor de Wierdense Kwis editie 2021. Het is tijd om de algemene basiskennis wat op te krikken en de meest opmerkelijke en curieuze nieuwsfeitjes in je geheugen te prenten, tenminste...  wanneer je deel wilt nemen aan de Wierdense Kwis én nog enigszins kans wilt maken op een notering in de hogere regionen. Woensdag 29 december maakt Wierden zich op voor deze nieuwe uitdaging. Enthousiasmeer familie, vrienden en kennissen en stel een mooi team samen: doe mee en duik in de creatieve wereld van de Wierdense Kwis. 

In navolging van de online-variant van 2020 gaat het nu écht gebeuren. In december is het tijd voor bijzondere opdrachten, mag de hersenpan gaan kraken en moet onder tijdsdruk gepresteerd worden. De Wierdense Kwis editie 2021 omvat tien thema's, in de breedste zin van het woord. Denk je wel aardig op de hoogte te zijn van wat er in de wereld speelt, stel dan een team samen en bombardeer iemand tot teamcaptain. 

De samenstelling van een team bepaal je zelf. Ga samen met buren, vrienden, collega's, familie, sportvrienden of wie dan ook de strijd aan. Zorg er wel voor dat je team gemêleerd is en uit minimaal tien personen bestaat, zodat je niet in tijdnood raakt. Denk daarbij aan opbouw in leeftijd, maar evenzo belangrijk is de opbouw maatschappelijk gezien. De vragen die je krijgt voorgeschoteld zijn namelijk divers, van sport tot muziek en van literatuur tot geschiedenis.

Vooralsnog gaat de organisatie er van uit dat deze volwaardige editie van de Wierdense Kwis doorgang kan vinden. Er is echter een grote, onzekere factor en dat is de regelgeving vanuit de overheid rondom corona in verband met groepsgrootte en dergelijke. De aanmelding is daarom nog niet geopend; de verwachting is dat teams zich in november kunnen melden. Meer informatie daarover volgt te zijner tijd via (social) media. 

Enneh, houd je ogen en oren open... Alles kan van pas komen en terugkeren in de Wierdense Kwis!

Uw reactie