Uitgaan & Cultuur

Organisatie Pareldagen Vasse is er klaar voor
Pinksteren vier je in Vasse

VASSE - Ieder jaar tijdens het Pinksterweekend staat het evenemententerrein in Vasse vol met vertier en vermaak voor jong en oud. Na een afgelaste editie in 2020, en een @home-variant in 2021, maken de Vassenaren zich zoals vanouds weer op voor het dorpsfeest: de Pareldagen van Vasse!

Voor 2022 is er gekozen voor een vertrouwd programma. Bekende programmaonderdelen waaronder de dorpsbrunch, de wandeldriedaagse en de pareltoertocht passeren de revue. Tevens zijn er twee feestavonden met gratis entree. Op zaterdag 4 juni gaat Vasse terug in de tijd met de ‘Back to the 90’s’ party. Q-Music’s ‘Het Foute Uur’ en DJ de Rooie Jager (bekend van o.a. de Zwarte Cross) moeten er voor zorgen dat de tent op de kop wordt gezet. Op zondag 5 juni, Eerste Pinksterdag, is er overdag gekozen voor een kleinschalige festivalsfeer, met vertier voor jong en oud en in de avond een optreden van The Piano House.

‘Wij proberen een bezoek aan het evenement voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk te houden. Zo is het bijvoorbeeld ieder jaar nog gelukt om geen entree te heffen voor de feestavonden en de kleinere dagactiviteiten. Daar moeten we wel bij zeggen dat dit zonder de inzet van vele vrijwilligers en de gulle bijdrage van ondernemers niet mogelijk zou zijn. Daar zijn we als stichting ontzettend dankbaar voor”, aldus voorzitter Lex Lansink. Het credo van de Pareldagen luidt niet voor niets ‘voor en door het dorp!’. Maar wie denkt dat de Pareldagen alleen voor Vassenaren is, heeft het mis. Iedereen is van harte welkom om mee te doen aan de activiteiten, een biertje te drinken op de vlonder, of uit zijn of haar dak te gaan tijdens de feestavonden.

Op maandag 6 juni mag er zelfs carnaval gevierd worden tijdens de SpekscheetersParelPinkstermontagPlaybackspektakel. De dag is een knipoog naar het jaarlijkse Spekscheetersspeklappenrosenmontagvorundnachmittagspektakel. Oftewel, carnaval op Tweede Pinksterdag. Deze dag is georganiseerd met medewerking van carnavalsvereniging De Spekscheeters. Lansink: ‘Of iedereen in juni de carnavalskleding aantrekt is nog de vraag, maar DJ Sander Scheperman zal in ieder geval zorgen voor een goed feestje!’.

Meer informatie over het gehele programma van de Pareldagen Vasse is te vinden op de site www.pareldagenvasse.nl en op de sociale kanalen.