Uitgaan & Cultuur

Openluchttheater Hertme mag eindelijk weer concerten geven

HERTME – Komend weekend klinkt er eindelijk weer muziek bij het Openluchttheater Hertme. Op vrijdag 2 juli is Rolf Sanchez te horen en op zaterdag 3 juli komt Maan. Penningmeester Ewald Oude Steenhof is blij dat de agenda van het openluchttheater weer gevuld is.

“Het was voor de culturele sector natuurlijk een heel saai jaar. Zo hebben we maar vier kleine concerten met driehonderd bezoekers per keer mogen houden, terwijl we normaliter ruimte hebben voor ruim tweeduizend mensen”, zegt Ewald. Ook financieel gezien was het onzeker, maar bij het Openluchttheater Hertme zijn ze heel dankbaar dat ze veel ondersteuning hebben gekregen. “De vaste lasten blijf je houden, maar we hebben veel vrijwilligers en we hebben veel financiële ondersteuning vanuit de overheid gehad en daardoor zijn we het jaar toch goed doorgekomen.” 

Hoogtepunt
Het jaar 2020 is een jaar om snel te vergeten, maar er was ook een hoogtepunt met de afronding van Het Spookhoes. “Doordat we geen concerten konden geven, hadden we nu alle tijd om dat helemaal af te ronden. En het is echt heel erg mooi geworden. We zijn er echt trots op.” In het najaar staan er al twee concerten gepland in het Spookhoes. Op 26 september staat ‘No Songs For Old Men’ op de planning en op 12 december Strijkersensemble Enjoy.

Open Air concerten
In samenwerking met Metropool komen Rolf Sanchez, Maan en Typhoon de komende weekenden naar Hertme toe. “Door het coronavirus mogen er nu maximaal vierhonderd bezoekers per show naar binnen. Rolf Sanchez komt op vrijdag 2 juli en geeft twee shows. De eerste show is om 19.30 uur en de tweede om 22.00 uur. Maan komt op zaterdag 3 juli op dezelfde tijden als Rolf Sanchez. Typhoon komt een week later op 9 juli. Ook hij geeft twee shows, wederom is de eerste om 19.30 uur en de tweede om 22.00 uur. Voor Rolf Sanchez, Maan en Typhoon zijn nog enkele kaarten te krijgen. 

Bomvolle agenda
Komend weekend wordt ook het Afrika Festival georganiseerd. “Helaas wordt Hertme dit jaar niet omgetoverd in een klein Afrika, maar mensen kunnen het festival wel in huis halen! Ik wil mensen echt aanraden om gratis mee te kijken. We hebben muziek vanuit eerdere Afrikafestivals, er zijn bijzondere film- en geluidsopnames en je leert Afrikaans koken.” Je kunt non-stop kijken en luisteren op: www.afrikafestivalhertme.tv.

Ook in augustus heeft het Openluchttheater Hertme weer een aantal concerten op de planning staan. Op 14 augustus komt het gerenommeerde jeugdorkest Ricciotti Ensemble optreden. “Hopelijk is het coronavirus dan helemaal weg uit Nederland en mogen we dan ruim tweeduizend bezoekers ontvangen, maar dat is nog even afwachten. We hebben in ieder geval een aantal mooie artiesten op 19, 20 en 21 augustus. Op 21 augustus komt Racoon. “Racoon zou eigenlijk vorig jaar al komen, maar toen werd het afgelast. Dus die krijgt dit jaar een herkansing.” Kaarten voor Racoon zijn al uitverkocht. Wie op 19 en 20 augustus in Hertme optreden, wordt later bekend gemaakt!”

Op 10 september is er een concert van de Koninklijke Luchtmacht en op 11 september is er een jubileumvoorstelling van Helligen Hendrik. Het Openluchttheater Hertme is ook al druk bezig met de voorbereidingen voor het Halloweenfestival op 30 oktober. Daarnaast komen er nog enkele kindervoorstellingen op het programma. Kijk voor het volledige programma op: www.openluchttheaterhertme.nl

Geen test of vaccinatiebewijs
Waar je voor veel evenementen een negatieve test of een vaccinatiebewijs nodig hebt, is dat bij de Open Air concerten van Openluchttheater Hertme niet nodig. “Wij hebben het voordeel dat onze concerten in de frisse buitenlucht zijn en dat we voldoende ruimte hebben. Mensen kunnen daardoor op anderhalve meter afstand blijven. We merken dat het voor veel mensen een drempel is om naar een evenement te gaan als ze een negatieve test of vaccinatiebewijs moeten aantonen. Bij de Metropool Open Air-concerten is dat dus niet nodig!”, besluit Ewald.