Uitgaan & Cultuur

Openluchtconcert op Landgoed van De Wilmersberg met Phion en Ellen ten Damme

DE LUTTE - Het was een spannende week bij De Wilmersberg en het Phion Orkest. Maandagochtend werd bekend dat dé solist van het jaarlijkse openluchtconcert, Romy Monteiro, haar voet gebroken heeft. Kort daarop werd het duidelijk dat Romy te veel pijn heeft om op te kunnen treden zondag aanstaande. Het  Phion is in allerijl op zoek gegaan naar een solist die zich kan meten met Romy Monteiro, die ook bekend staat als de Whitney Houston van de Lage landen. De opluchting was groot toen bekend werd dat topartiest Ellen ten Damme liet weten dat zij Romy kon vervangen. 

“Het openluchtconcert is het jaarlijks terugkerende hoogtepunt op het landgoed van De Wilmersberg. Tot een paar jaar geleden was in aanloop naar het concert vooral het weer op de zondag van het concert de kritische succesfactor”, aldus directeur Boudewijn van Vilsteren, “maar de afgelopen jaren zijn het telkens andere zaken die roet in het eten dreigen te gooien.” In 2020 kon het concert geen doorgang vinden vanwege COVID-19. Het jaar daarna kon het concert wel plaatsvinden, maar was het vanwege het maximum aantal gasten van 750 in de buitenlucht niet mogelijk om losse kaarten te verkopen en moesten er QR-codes gescand worden. Een andere domper op de feestvreugde dat jaar was dat Jaap Heerze, die de presentatie jarenlang in handen had, zich twee weken van tevoren afmeldde vanwege een gebroken heup. “En dit jaar kan dus de hoofdact niet aanwezig zijn. We zijn dan ook erg blij dat Joris Nassenstein van het Phion zo snel heeft weten te schakelen en Ellen ten Damme bereid heeft gevonden om de middag op kleurrijke wijze in te vullen. Ellen ten Damme was in 2018 al eens eerder solist bij het concert van De Wilmersberg, wat toen door gasten als een van de beste edities ooit werd ervaren”, aldus van Vilsteren. “In ons vak ben je vaak op het laatste moment aan het schakelen, zeker in de coronajaren, dus we zijn wel wat gewend. Alle lichten staan nu op groen voor weer een fantastische middag.” 

Ieder jaar weer is het een enorme organisatie vanwege het grote aantal gasten en al het goede van Twente komt op deze dag bij elkaar samen, de prachtige ligging van De Wilmersberg, de hoge kwaliteit van de musici van het Phion Orkest en vele bekende en minder bekende Twentse gasten die kunnen genieten van de culinaire kunsten van chef-kok Ronald Bor en zijn team. Dit jaar is het concert helemaal uitverkocht.