Uitgaan & Cultuur

Op weg naar Pasen: Kleine Kapel Noetsele (Nijverdal) in de 40-dagen tijd

NIJVERDAL -We gaan richting lente en we gaan ook richting Pasen. Een feest van nieuw leven! In onze traditie voorafgegaan door een periode van 40 dagen, een periode van bezinning en inkeer. Deze 40-dagen tijd begint op 17 februari, de dag na carnaval. Vanuit de Kleine Kapel wordt de 40- dagen tijd ingeluid met een avondviering op 17 februari die, net als de viering in de week van gebed, via het YouTube kanaal van PG Nijverdal te volgen is.

“Het doel van Kleine Kapel Noetsele is om een plek te zijn voor stilte en bezinning in het leven. In deze 40-dagen tijd willen we vanuit de kapel activiteiten aanbieden om invulling te geven aan deze periode en toe te leven naar het feest van Pasen”, zegt Carolien Nauta.

Avondvieringen
De avondvieringen in de Kleine Kapel zullen ook in het teken staan van deze 40-dagen tijd, elke avond (behalve zondag) van 18.45-19.15 uur.

Ochtendwandelingen
“Elke woensdagmorgen houden we van 7- 8 uur een stiltewandeling, die wordt afgesloten met een kort ochtendgebed. Ook deze staat in het teken van de 40-dagentijd. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te wandelen.”

Bezinningsretraite met zeven thema’s: Op weg naar Pasen.
“Ook in deze periode organiseren we een (creatieve)bezinningsretraite. Deelnemers krijgen vanaf 19 februari elke vrijdag een tekst aangeleverd via de mail en krijgen suggesties om hier mee aan de slag te gaan. Hier hebt u een week de tijd voor. Aan het eind van de week wordt dit gedeeld via WhatsApp of in kleine groepjes via video-bellen. Omdat we door beperkende maatregelen weinig contact hebben, is een vorm van delen erg belangrijk. We voelen ons verbonden met elkaar. Het aangedragen materiaal is divers: een (bijbel)tekst, een lied, een gedicht, een foto.... Voor ieder wat wils. De suggesties zijn ook zeer divers: maken van een wandeling, schrijven, tekenen, beeldmeditatie, etc. “

Maximaal drie deelnemers
Elke vrijdagochtend is de Kleine Kapel open voor maximaal drie deelnemers. Deze groep kan met elkaar de tekst lezen en creatief verwerken. Gezien de maatregelen is het nodig om een mondkapje te dragen bij het binnengaan van de Kapel. Er zijn twee ruimtes beschikbaar, zodat de nodige afstand gewaarborgd kan worden. Als je mee wilt doen met de (creatieve) bezinning, thuis of in de Kleine Kapel, kan je je tot 15 februari ’21 aanmelden via: info@kleinekapel.noetsele.nl of telefonisch 0548-612595 (Francien Kaljouw)

Stille week – inspiratieroute op het terrein van Huis van Vriendschap
In de stille week (week voor Pasen) zal het terrein van het Huis van Vriendschap opengesteld worden voor een inspiratie-ronde. (Het terrein ligt naast de Kleine Kapel aan de Noetselerweg)

Pasen zal gevierd worden met een ochtendwandeling naar de heuvelrug om daar met elkaar te zingen (mits de maatregelen dit toelaten). Voor meer informatie: www.kleinekapelnoetsele.nl of op de facebookpagina van Kleine Kapel Noetsele