Uitgaan & Cultuur

Op 13 november is het zover, de Sinterklaasintocht in Rijssen

RIJSSEN – Het doorgaan van de Sinterklaasintocht in Rijssen was nog een groot vraagteken, maar Hans van der Stouw laat namens de organisatie weten dat het honderd procent zeker doorgaat. Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas met zijn Pietenband, danspieten en uitdeel-Pieten naar Rijssen.

Dit jaar is er gekozen om geen pleinfeest te houden. “Uiteraard vinden we het heel jammer dat er dit jaar geen pleinfeest is, maar we zijn blij dat de intocht wel ‘gewoon’ door kan gaan. Het moest dit jaar ook doorgaan, iedereen vindt het mooi om alle kinderen te zien lachen. Nog een jaar geen Sinterklaasintocht was geen mogelijkheid!”, zegt Hans van der Stouw, namens de organisatie.

Route verdubbeld
Om het spektakel rond de Sinterklaasintocht door te laten gaan, moesten er wel een aantal dingen aangepast worden om alles coronaproof te kunnen organiseren. In samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten De organisatie kreeg een aantal weken geleden daarom drie opties voorgelegd. “Omdat we willen dat het feest voor iedereen is, ongeacht vaccinatie of niet, hebben we ervoor gekozen om de route te verdubbelen qua lengte. Met deze route is het voor iedereen mogelijk om dichtbij Sinterklaas in de buurt te komen.”

De route start bij de Rozengaarde (Pietenhuis) ter hoogte van de bibliotheek. De stoet vertrekt richting Grotestraat, via Grotestraat naar de Haarstraat, Hoge Wal, Walstraat, Elsenerstraat, Bouwstraat, Hoge Wal, Haarstraat, Sinthuis op ’t Schild. Daar eindigt de route.

Compleet programma:
De onderstaande tijden zijn richtlijnen, afhankelijk van de drukte kan de stoet iets eerder of later langskomen.

12.45    Muziek door onze Pietenband door het centrum van Rijssen
13:10    Danspieten en welkom Sinterklaas bij het Pietenhuis aan de Rozengaarde
13:30    Start optocht vanaf Rozengaarde
14:30    Einde programma