Uitgaan & Cultuur

Op 13 november is het zover, de Sinterklaasintocht in Borne

BORNE - Het doorgaan van de Sinterklaasintocht in Borne was nog een groot vraagteken, maar Pim Demmer laat namens de organisatie weten dat het honderd procent zeker doorgaat. Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas met zijn Pietenband, danspieten en uitdeel-Pieten naar Borne. Naar verwachting arriveren ze rond 13.30 uur op het Rheineplein.

Demmer laat weten dat er een volwaardige intocht op de planning staat. “We maken gewoon dezelfde route als in voorgaande jaren, dus de intocht begint op het Rheineplein en gaat ook langs de andere pleinen. Hiermee creëren we een doorstroomsituatie, dus wij zien wat dat betreft geen problemen”, aldus Demmer.

Dit jaar is er gekozen om geen pleinfeest te houden. “Uiteraard vinden we het heel jammer dat er dit jaar geen pleinfeest is, maar we zijn blij dat de intocht wel ‘gewoon’ door kan gaan. Het moest dit jaar ook doorgaan. Nog een jaar geen Sinterklaasintocht was geen mogelijkheid!”

Livestream
Wanneer mensen liever niet bij de intocht aanwezig zijn of niet aanwezig kunnen zijn, kunnen zij de intocht volgen via een livestream. De livestream komt zaterdag 13 november online op: www.sintinborne.nl. Voor meer informatie houdt het social media kanaal van Sint in Borne in de gaten.

Spelletjesmiddag
Waar normaal een prachtig pand wordt ingericht als Hotel van Sinterklaas, heeft de organisatie dit jaar een ander plan. Op zondag 28 november staat er weer een koopzondag op het programma in het centrum van Borne, waar ook een spellencircuit in het teken van Sinterklaas plaatsvindt. Zo kunnen kinderen pakjes werpen, zaklopen en bijvoorbeeld letters versieren. “En na afloop maken de kinderen kans op een Pietendiploma, wie wil dat nou niet?”, vraagt Demmer zich hardop af. Meer informatie wordt in een later stadium bekend gemaakt.