Uitgaan & Cultuur

Ontroering tijdens eerste kerstnacht drive-in dienst Wit Kerkje

GEERDIJK - Als gevolg van de huidige maatregelen is er gezocht naar een mogelijkheid om op kerstavond de kerstklanken te delen zonder de grenzen van de regels op te zoeken, zodoende was het idee ontstaan voor een drive-in dienst. Het afwisselende programma werd samengesteld door het creatieve team van Wit Kerkje en het blaasensemble BLAZE van de familie Ekkel.

Kerstavond 2020, 19.45 uur, de eerste auto’s rijden terrein op van het Witte Kerkje, gelegen aan de Geerdijk te Den Ham. Parkeerwachter controleerden de aanmelding en inzittende werden getrakteerd op een warme beker chocolademelk. Aan de zijkant van het kerkje werden de auto’s opgesteld.

Het kerkje was prachtig verlicht. Tijdens deze koude nacht weerkaatste de sfeervolle verlichting op het prachtige witte kerkje en zijn omgeving, Ook ontbraken de waxinelichtjes langs de parkeerroute niet.

In meerdere rondes werd een halfuur durende drive-in dienst gehouden voor een paar 100 bezoekers verdeeld over vele auto’s. De kerstliederen werden begeleid door BLAZE en zanger en pianist Edward William van Braam. Klassiekers als, “Komt allen tezamen”, “Stille Nacht” en het “Ere zij God”. BLAZE en Edward William van Braam verzorgden de muzikale intermezzo’s. Het kerstverhaal werd verteld door Inge Rozema.

De bezoekers dankten via een daverend claxonnerend applaus. De reacties op dit initiatief waren overweldigend. Ontroerd door dit initiatief en de mogelijkheid om toch het kerstverhaal mee te krijgen. De avond was verbindend, ongeacht kerkgemeenschap, gelovig of niet gelovig, iedereen was welkom’. Door het laagdrempelige karakter kon iedereen op zijn eigenwijze in eigen auto te genieten van de drive-in dienst. Op de website van het Wit Kerkje www.witkerkje.com zijn diverse foto’s geplaatst

Wat het creatieve team van het Witte Kerkje en BLAZE betreft was dit niet hun laatste initiatief.