Uitgaan & Cultuur

Onder de Oale Toarn Festival tijdens de Brueghel

LOSSER - Het wordt een heel gaaf festival! Daarover zijn de drie het unaniem eens. Die drie zijn Elsemiek de Vries, haar vriend Bas Breukers en Pim Naafs, alle drie horecaondernemer in Losser. Pim van eetcafé ’t Raedthuys en Elsemiek en Bas van het later in dit jaar te openen restobar BORR. 

Gedrieën staken de koppen bij elkaar en zo ontstond het idee over Onder de Oale Toarn Festival met twee podia op het Martinusplein en in de Sint Maartenstraat. Met de samenwerking van het trio is een nieuwe generatie opgestaan die muziek tijdens het Bruegheliaanse Festijn terug naar de roots wil brengen waar het ooit begon: onder de Oale Toarn. 

Gevarieerd programma

Donderdagavond, een dag voor de opening van de Brueghel, klinkt het startschort voor het festival. Oud-voetballer John de Bever die de bal verruilde voor een microfoon doet de aftrap en laat Losser met zijn Nederlandstalige hits meezingen. Vrijdagavond is er de Mallorca Party met DJ Rob Toonen  en de foute hits van QMusic. Zaterdagmiddag is het festivalterrein het domein van tieners. Tijdens het Teenage Festival kan de jeugd genieten van YouTube-sensatie De Bankzitters. Ook is er die middag de afsluiting van  het Summer Fun Festival van Stichting Fundament.  ’s Avonds treedt de Friese top40 band Vangrail op en happy hardcore-act Nakatomi, bekend van de jaren 90 hit ‘We are the children of the night’. Aan het muzikaal geweld komt zondagmiddag een einde met optredens van een Abba-tributeband (de beste volgens insiders), Dirk Meeldijk (Vier zomers lang) en Jeffrey Heessen (Baillando).  

Verenigingen gevraagd voor de bar

De uitbaters kunnen tijdens het festival nog wel wat hulp gebruiken achter de bar. Verenigingen wordt gevraagd zich te melden wanneer zij vrijwillige leden kunnen leveren. Als tegenprestatie kan de betreffende vereniging een vergoeding voor de clubkas verwachten. Contact kan gezocht worden met Elsemiek: 0631990670.