Uitgaan & Cultuur

Tekst: MyLines

Ondanks corona is Sinterklaas toch in het echt te zien

BORNE/HENGELO - De officiële ontvangst van Sinterklaas in Borne en in Hengelo kan niet doorgaan vanwege de vele mensen die de goedheiligman en zijn pieten waarschijnlijk welkom zouden heten. Maar Bornse en Hengelose kinderen hebben toch nog de gelegenheid om Sinterklaas in het echt te zien dit jaar.

Sinterklaas is zaterdag 5 december tussen 10.00 en 13.00 uur bij Autowas Twente op bezoek aan de Höltersweg. Eigenaar Jochem Boers vond het maar jammer dat de kinderen Sinterklaas alleen maar op het Sinterklaasjournaal konden zien dit jaar, of via internet. “Wij hebben de mogelijkheid om volledig ‘coronaproof’ te werk te gaan zaterdag. De kinderen kunnen lekker warm met hun ouders in de auto blijven zitten en toch even met Sinterklaas praten of naar de pieten zwaaien. Natuurlijk krijgen ze iets lekkers en ook dat is ‘coronaproof’, want het is verpakt.”

Muziek en een ereboog
Boers kondigt een gezellige dag aan met muziek, een ereboog voor de Sint en een mooie actie voor de ouders van de kinderen: die kunnen hun auto die dag laten wassen voor 7 in plaats van voor 11 euro. “Twee vliegen in één klap dus; een schone auto en alvast een opwarmertje voor Sinterklaasavond. Ik denk dat veel mensen toch pakjesavond hebben zaterdag, zeker de mensen met jonge kinderen.”

Sinterklaasjournaal
Sinterklaas zelf heeft het dit jaar, in tegenstelling tot andere jaren, niet erg druk. “Ik vind het jammer dat ik nu niet naar Aveleijn kan bijvoorbeeld, of naar carnavalsvereniging De Melbuulkes en ook de huisbezoeken moet overslaan. Dus de uitnodiging om naar de wasstraat te komen, heb ik graag aangenomen”, vertelt hij. “Erg leuk dat ik op deze manier toch nog kinderen blij kan maken op deze manier. Ik kijk nog even goed naar het Sinterklaasjournaal om te zien wat ik ook alweer allemaal gezegd heb en wat de pieten hebben uitgespookt, zodat ik een goed gesprekje kan voeren met de Bornse en Hengelose kinderen.”

Het grote geheim
Boers viert met zijn gezin pakjesavond na afloop van zijn werkdag op 5 december. “Een mooi feest. Onze kinderen zijn 9 en 5. De één is al wel op de hoogte van het grote geheim, de ander nog niet, dus vandaar dat ik heel goed begrijp dat het voor veel kinderen leuk zal zijn om Sinterklaas en zijn (roetveeg)pieten toch nog te kunnen zien. Zo komt iedereen ‘in the mood’ voor een van de gezelligste avonden van het jaar.”