Uitgaan & Cultuur

Aankomst van Sint in Hellendoorn op zaterdag 20 november

Nijverdal loopt uit voor Sint en Piet

NIJVERDAL – Sinterklaas en zijn Pieten kwamen afgelopen zaterdag aan in Nijverdal. Dit keer arriveerde het gezelschap per schip bij de Wilgenweard. Daar stonden veel mensen Sint en Piet al op te wachten.

Vanaf de Wilgenweard vertrok Sinterklaas met zijn koets, vergezeld door de Slagwerkgroep van Advendo en zijn pieten naar het centrum van Nijverdal. De route voor de intocht ging als volgt: Koersendijk, Oranjestraat, Meyboomstraat, Grotestraat en het Keizerserf. Op het Henri Dunantplein werd Sinterklaas welkom geheten door burgemeester Anneke Raven.

Het werd een groot spektakel ondanks alle coronamaatregelen. 

Aankomst van Sint in Hellendoorn op zaterdag 20 november

HELLENDOORN – Sinterklaas kan natuurlijk niet overal tegelijk zijn. Na de intocht in Nijverdal komt hij met z'n pieten traditiegetrouw een week later, zaterdag 20 november, naar Hellendoorn. In verband met de coronamaatregelen zal het een soort afgeslankte intocht zijn, laat de commissie weten.

Sinterklaas arriveert om 14.30 uur bij de molen (de Hoop) en gaat dan de Dorpsstraat in. Hij vraagt de kinderen en ouders, grootouders en verdere belangstellenden om niet bij de molen te gaan staan, maar in de Dorpsstraat. Het is wel feest dus de Hellendoornse Harmonie loopt natuurlijk voorop en speelt vrolijke sinterklaasmuziek. Er komen bij de intocht deze zaterdagmiddag ook heel veel pieten mee. Volgens ingewijden zijn er nog nooit zoveel pieten mee naar Hellendoorn gekomen. Sint vraagt verder om zoveel mogelijk de anderhalve meter in acht te nemen en de volwassenen om een mondkapje te dragen. Ook vindt hij het niet verstandig om te vroeg langs de route te gaan staan; er is plaats genoeg.

Er zal niet gecontroleerd worden op het coronatoegangsbewijs. Hij hoopt dat iedereen verstandig genoeg is om er een veilig en verantwoord feest van te maken. De tocht eindigt op het plein bij d'Oale Grieze tegenover Noabers. Daar kunnen de kinderen Sinterklaas een tekening geven of met hem op de foto.

Verder hebben de Hellendoornse winkeliers nog een mooie kleurplatenwedstrijd voor de jeugd met leuke prijzen in verschillende leeftijdscategorieën.