Uitgaan & Cultuur

Nieuwste theatervoorstelling Song-Smederij ook in Geesteren

GEESTEREN - Na het onverwacht grote succes van de eerste theatervoorstelling komt de Song-Smederij nu met een gloednieuw programma. Het is een avond vol zelfgeschreven songs en prachtige verhalen, waarin liedjesschrijfster en zangeres Marjon Revet-Weerink haar publiek meeneemt in de wereld van huwelijken, bridezilla’s, trouwjurken en weddingplanners. Met als uitgangspunt… haar eigen bruiloft! Na deze voorstelling weten de bezoekers precies welke wensen ze nooit, maar dan ook nooit in een gastenboek mogen zetten. En ook waarom je een Ikea-tas nodig hebt om in een bruidsjurk naar de wc te kunnen. Een grappige, goudeerlijke, ontroerende maar vooral hartverwarmende muzikale voorstelling.

Zeven jaar geleden startte Marjon de Song-Smederij. Onder die naam heeft ze al vele persoonlijke liedjes geschreven voor huwelijken, uitvaarten, jubilea, bedrijven, en alle andere gelegenheden die een bijzonder lied verdienen. Toen de Song-Smederij het vijfjarig bestaan vierde, besloot Marjon haar eerste theatervoorstelling te maken met de titel ‘Daar moet je echt iets mee doen’. Dat smaakte naar meer, en samen met theaterdame Ine van Geel is ze nu haar tweede voorstelling op poten aan het zetten.

 

Meteen weer gaan schrijven

Marjon: “Na de eerste voorstelling zat ik zo vol ideeën, dat ik meteen weer ben gaan schrijven. Met mijn geweldige muzikanten gaan we iets heel moois neerzetten.” Tijdens de voorstelling wordt ze begeleid door pianist Jeffrey, cellist Jurriaan en de achtergrondzangeressen Wendy en Anne. In het najaar staan ze samen vijf keer op de planken. Bijzonder is dat het gezelschap de voorstelling dit keer ook in Geesteren gaat spelen. Marjon: “Ik ben geboren en getogen in Geesteren en ook achtergrondzangeres Anne Vissia komt uit Geesteren. Dan kan het toch niet zo zijn dat ik overal ga optreden, behalve in Geesteren?!” Gelukkig waren de eigenaren van zaal Kottink meteen enthousiast over de plannen om de theatervoorstelling ook naar Geesteren te brengen. Om een fijne, intieme sfeer te krijgen, wordt de voorstelling in de kleine zaal gehouden. Marjon kijkt er erg naar uit: “Ik hoop die avond veel oude bekenden te treffen. Misschien kunnen we er meteen een soort reünie van maken, met een gezellige afterparty!”

 

Kaartverkoop en speeldata

De kaartverkoop voor de voorstelling is van start gegaan. Tickets zijn voor € 15,- (inclusief pauzedrankje) verkrijgbaar bij Kottink, of via www.song-smederij.nl/theatervoorstelling-bruiloft-op-slippers. De speeldata zijn: zondag 3 november om 15.30 uur in Kulturhus Borne, dinsdag 12 november om 20.00 uur in zaal Kottink in Geesteren, woensdag 13 november om 20.00 uur in Theater Bouwkunde in Deventer, vrijdag 15 november om 20.00 uur in Kulturhus Denekamp en zondag 24 november om 20.15 uur in Hof88 in Almelo. De foto is gemaakt door Marije Leferink.