Uitgaan & Cultuur

Nieuwe Snaaitochten; Twentse Snaaitocht was groot succes, nu ook Koninklijke Twentse Snaaitocht

HELLENDOORN/DAARLERVEEN/VROOMSHOOP– De eerste editie van de Twentse Snaaitocht met Pasen werd een geweldig succes met meer dan duizend deelnemers. En succes smaakt naar meer. Dus binnenkort komen er nieuwe auto/smultochten. Een Twentse Snaaitocht 2.0 op zondag 25 april en Koningsdag Snaaitochten op dinsdag 27 april. De tocht op zondag is een dinertocht en op Koningsdag kunnen gasten zowel een brunch- als een dinertocht rijden.

Dennis van Dam over de Koningsdagtochten: “Daar gaan we nog wat leuks mee doen! We zijn benieuwd wat onze gasten kunnen bedenken om zo origineel mogelijk voor de dag te komen. De meest oranje of mooist versierde auto's dingen mee naar een mooie prijs!” 

Het Twents Steakhouse Noabers in Hellendoorn, Kulturhus ’t Trefpunt in Daarlerveen, Restaurant Tante Stoof in Hellendoorn en Activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop slaan de handen weer ineen om hun gasten eenonvergetelijke dag te bezorgen. Op een geheel coronaproof manier een leuke activiteit organiseren, dat is de missie van De Twentse Snaaitochten.

Zestig kilometer lange tocht
In de voorgaande edities van de Twentse Snaaitocht legden de bezoekers aan de hand van een uitgestippelde route een 60 kilometer lange tocht af langs vier deelnemende horecazaken waar zij verschillende gerechten voorgeschoteld kregen. Dit allemaal vanuit hun auto en netjes volgens de regels. Alle tochten zijn weer 60 kilometer en beginnen in Vroomshoop. Onderweg kunnen deelnemers genieten van de mooie natuur en ontluikende Twentse lente en moeten puzzelopdrachten uitgevoerd worden. Dit maakt de tocht niet alleen interessant voor volwassenen maar ook leuk voor gezinnen met kinderen. Voor kinderen is er een apart kindermenu en zij betalen de halve prijs.

Op zondag 25 april, verwennen Het Twents Steakhouse Noabers, Kulturhus ’t Trefpunt, Tante Stoof en Activiteitencentrum Het Punt een nieuwe groep mensen met een dinertocht. Deze tocht zal uit dezelfde route bestaan als de Snaaitocht van afgelopen paaseditie. Dit keer zonder paasthema, maar minstens zo creatief. Een goede manier om relaxed het weekend af te sluiten en de nieuwe week te starten. 

Koninklijke Snaaitocht met nieuwe route
Voor Koningsdag, op 27 april hebben de vier horecazaken een nieuwe route uitgestippeld.  Deze editie van de Twentse Snaaitocht staat helemaal in het thema van Koningsdag en belooft dus ook een nieuwe reeks aan leuke opdrachten om onderweg uit te voeren. Bij alle deelnemende horecazaken kwamen enthousiaste reacties binnen. Mark Dierink en Dennis van Dam uit Hellendoorn en Harmen Berkhof uit Daarlerveen vertellen:” Wij kregen zulke lovende en enthousiaste berichten over de Snaaitocht en ook de aanvragen voor een nieuwe tocht bleven binnenkomen”.

Harriët ten Brinke en Patricia Nijboer van Het Punt vervolgen: “Aangezien de coronamaatregelen opnieuw zijn verlengd en er nog steeds weinig mogelijk is, is dit natuurlijk een prettige manier om toch nog Koningsdag te vieren”. De bezoekers zijn het hier vast mee eens, want de ticketverkoop loopt als een trein. Tickets kunt u bestellen op de officiële website van de Twentse Snaaitocht.

Meer informatie vindt u op de Facebookpagina’s van de organisatoren.

Reacties

Het lijkt ons heel leuk om mee te doen met deze snaaitocht op koningsdag! We hebben dan twee kinderen van 8 en 9 mee, daar zal het ook best leuk voor zijn. Hoe kunnen we ons aanmelden? We hebben geen facebook....

Het lijkt ons heel leuk om mee te doen met deze snaaitocht op koningsdag! We hebben dan twee kinderen van 8 en 9 mee, daar zal het ook best leuk voor zijn. Hoe kunnen we ons aanmelden? We hebben geen facebook....