Uitgaan & Cultuur

Nieuw beeld van kunstenaar Bert Ankone onthult tijdens ‘De Dag van het Park’

OLDENZAAL - De zonovergoten ‘Dag van het Park’ bezorgde jong en oud veel plezier. De leden van Inner Wheel Oldenzaal organiseerden deze editie niet alleen, maar samen met Boescoolfit en Boescooltuur. Daarom waren in het Kalheupinkpark, waar deze dag plaatsvond, veel sportactiviteiten en sportdemonstraties te zien.

Er was zelfs een Sponsorloop, gelopen door basisschoolleerlingen. De opbrengst gaat naar Sheltersuit. Verder was er een prachtige kunstmarkt, veel muziek en heerlijke hapjes en drankjes. De ideale combinatie voor een fantastische dag om lekker rond te slenteren dus. Als kers op de taart bood kunstenaar Bert Ankone als verrassing samen met zijn vrouw Marietje namens zichzelf een beeld aan dat bij de ingang van het park komt te staan. “Ik dacht aan een kaartje met stopgaren en dit is het resultaat,” zei hij lachend.

Wethouder Rob Christenhusz opende deze feestelijke middag met een praatje, waarna hij de microfoon doorgaf aan Henry van Halen, voorzitter van de Geldermanstichting. Deze stichting herplantte dit park eerder met bijzondere bomen en verlevendigde het met beelden van hedendaagse kunstenaars. Ook de beheerder van het park werd er voor de onthulling van het beeld bij geroepen. Dit indrukwekkende park is dus weer een prachtig kunstwerk rijker.