Uitgaan & Cultuur

Nachtuulkes Gala 2022

DENEKAMP - Het gala 2022 van C.V. De Nachtuulkes zit er weer op. Naast bekende deelnemers waren er ook dit jaar een aantal nieuwe artiesten. Het geheel werd gepresenteerd door Michel, de bühnemeisters veranderden het podium in een mum van tijd.  De zangers en zangeressen lieten zich tussen alle buuts zien en horen. Hits, ‘corona gerelateerde’ songs, Anouk, Latino, songfestival liederen en Duitse schlagers passeerden allemaal de revue. Dit alles met ondersteuning van de dansdames en band. Erg goed gedaan. De zangers en zangeressen klonken als nachtegalen. Top gedaan!

Als je het hele gala in gedachten doorneemt was het allemaal een beetje medisch en seksueel getint.

Een beetje ondeugend zeg maar. Gelukkig is het gehouden begin mei en niet achter in m(ij)ei aldus dhr. De Boer.

Glielap Gait beet de spits af als buutredner. Hij was net onderweg naar de Wub toen het plots begon te sneeuwen gelijk achter de Hennie Kuiper tunnel. Een plaatselijke bui zeg maar. Bleek het een pizzabezorger van Bella Napoli te zijn die zijn pizzadoos uit schudde. Toen hij bij de Wub was kreeg Hedwig die erg hoest een gratis coronaconsult van Gait en een geweldig hoestdrankje waarvan je het hoesten wel vergaat voorgeschreven. Het had een beetje met kwakzalverij te maken. Over kwakzalverij gesproken…

Kennen jullie Hans Anders nog? De man met de gouden handjes die elke verbouwing van grote neus naar kleine neus tot aan het neusje van de zalm ombouwt? En daardoor gouden bezittingen heeft omdat hij de patiënten 2x uitkleed? 1x op de operatietafel en 1x financieel! Van de operatiekamer gingen de galabezoekers naar een keurig kantoor.

Nieuwkomers Froukje Roeleveld en Liz Greven. Froukje in een keurig mantelpakje en Liz als nieuwe hulp die veel fanmail krijgt in de vorm van dickpicks. Samen kijken ze de mail door. Truitje, zoals de nieuwe assistente heet, doet haar naam eer aan door een kort truitje te dragen. Als Harm het podium opkomt en een goedkeurende blik haar kant op slaat, kan hij het ook niet laten te zeggen: ”Leuk truitje, Truitje.” Hij beseft dat het wat intimiderend over kan komen en maakt zich uit de voeten. Voor je het weet zit je in een mie toe soap en heb je een proces in de broek. Vervolgens gaat de gala even op de sportieve tour. Oftewel de Tour de France wordt uitgebeeld door Bas, Koen en Cas. Weinig woorden… veel gebeurtenissen.

Maar dan komt Jens het podium op met een prachtige fiets. Hij heeft een fietswinkel ‘Fietsview’ genaamd. Alle soorten fietsen heeft hij: gewone fiets, elektrische fiets, bakfiets, ligfiets (makkelijk om je pauze in door te brengen), loopfiets, maar ook kinderfietsen. Maar waar komen die eigenlijk vandaan? Dat weet Jens heel goed: Je hebt een jongensfiets en een meisjesfiets. Die staan wat te flikflooien in het fietsenhok. De jongensfiets gaat dicht achter de meisjesfiets staan é voila… Levertijd ongeveer 9 maanden. 

Van deze voorlichting is het maar een kleine stap naar SCD12. Swingers Club Denekamp met maar liefst 12 leden. Allemaal wat oudere leden, die het leven wat spannender willen maken met als gangmaker Kees die ondertussen ook alleen kennissen tegenkomt in de apotheek i.p.v .de Kul of Thijs. Op een Swingersavond wordt er eerlijk geloot wie naar wie gaat. Elk lid heeft een nummer. Die wordt gekoppeld aan een adres. In ballenbakken liggen de nummers en de adressen. Kees doet een greep uit de bakken en de koppeling is gemaakt. Zo blijf je anoniem. Want: Discretie blijft het handelsmerk. Wil je ook mee doen maar vind je het een beetje eng? Neem een paar borrels. Even atten: “Hupsakee, weg ermee, bel SCD en doe gezellig mee!”