Uitgaan & Cultuur

Museum Erve Hofman gaat weer open!

HELLENDOORN – Museumboerderij Erve Hofman gaat de deuren weer openzetten voor bezoekers. Voorlopig gaat het museum alleen op dinsdag en donderdag open, geheel coronaproof en volgens de coronamaatregelen. Woordvoerder Dinand Webbink is blij dat het museum weer open mag.

“We zijn natuurlijk heel erg blij”, steekt Webbink van wal. Doordat de vrijwilligers van Erve Hofman veelal 65+ers zijn, wil het museum niet te hard van stapel lopen. “Corona heerst nog steeds en veel vrijwilligers zijn toch nog voorzichtig. We hopen binnenkort wel dat we ook op zaterdag opengaan, maar dat is nog even afwachten.”

Webbink laat weten dat ze een uitstekend plan hebben voor de bezoekers. “We hebben vorig jaar natuurlijk ook zo’n lockdown meegemaakt, dus dat plan blijft gewoon van kracht. Destijds was het allemaal heel positief en ook de mensen reageerden positief, dus dat zetten we gewoon door”, aldus Webbink.  

Dagje Hellendoorn naar september
De woordvoerder van het museum had goede hoop dat het museum eerder open zou mogen, maar volgens het kabinet bleek dit niet mogelijk. “Dat is jammer, maar je kunt er van alles van vinden maar we moeten gewoon blij zijn dat we weer open mogen”, vervolgt Webbink, die ook nieuws heeft over de evenementen vanuit het museum. “Het is jammer dat Palmpasen, het Paasvuur en eier kuul’n niet door kon gaan, maar ik geloof niet dat deze tradities verloren zullen gaan. Daarvoor zitten ze te diep geworteld in het Helderse cultureel erfgoed.” Het jaarlijkse Dagje Hellendoorn wordt verplaats naar september. “Hopelijk kan dan alles weer!”

Digitalisering
Vanuit het Cultuurfonds en de Rabobank werden subsidies uitgekeerd aan Museumboerderij Erve Hofman. Webbink laat weten dat er direct gebruik van is gemaakt. “We hebben alles zoveel mogelijk gedigitaliseerd. Daardoor konden mensen in coronatijd toch een wandeling door het museum doen, maar dan vanuit huis. Het museum kwam naar de mensen toe. We zijn erg creatief geweest”, besluit Webbink. 

Kom eens langs aan de Hofmanstraat 2 in Hellendoorn! “Koffie en thee staat gratis klaar.”

Uw reactie