Uitgaan & Cultuur

Midwinterhoornblazers Saasveld sluiten seizoen af

SAASVELD - Daags voor Driekoningen verzamelden leden van de Midwinterhoornblazers Saasveld zich bij de plaatselijke Plechelmuskerk.  Nog één keer wilden ze deze periode de melodieuze klagende zang van de midwinterhoorn laten horen. En daarmee is weer een einde gekomen aan een bijzonder blaasseizoen, vooral als gevolg van de coronapandemie.

Voorman Ben Kolmschot laat blijken tevreden te zijn over de deelname aan de activiteiten. Maar vooral is hij blij met de aanwas van nieuwe jeugdleden. Zeker tien jonge blazers variërend in de leeftijd tussen 5 en 12 jaar hebben de midwinterhoorn opgepakt en waren regelmatig aanwezig bij de oefenavonden. Het resultaat van deze oefeningen was tijdens deze laatste bijeenkomst hoorbaar en zichtbaar. Probleemloos wisten de junioren een aantal tonen in een mooie volgorde en van verschillende toonhoogtes te laten horen. En uit hun stralende gezichten was duidelijk de trots af te lezen dat zij hierin slaagden. Na hun geslaagde optreden werden de jongelui verrast met huisgebakken kniepertjes en warme chocomelk.

Terugkijkend op het voorbije seizoen was de grootste teleurstelling de afgelasting van de verlichte avondwandeling. Oorspronkelijk was deze al eind 2020 gepland, maar ook toen speelde corona de organisatie parten. Ook de al bijna traditionele lessen op de basisschool kwam door corona te vervallen.

Desondanks waren de oefenavonden goed bezocht en werden er demonstraties gegeven bij o.a. het Swafert in Hengelo en bakkerij Schabbink en voor de bezoekers van bungalowpark Eureka op het Hulsbeek. Op kerstavond werd voor de zevenenzestigste keer de kerstgroet gebracht bij diverse verzorgings- en verpleeghuizen in Enschede. Voor de blazers blijft deze activiteit een bijzondere gebeurtenis, vooral wanneer men merkt hoe blij bewoners en personeel zijn met deze aandacht op de avond voor kerst. De organisatie is daarbij in handen van de Enscheder Spöller en Daansers De Krekkel.

Tenslotte wensen de Midwinterhoornblazers Saasveld alle lezers een gelukkig en gezond 2022!

 

Ine Flinkers