Uitgaan & Cultuur

Met ‘Ristorante Il Municipio’ is vierde restaurant ‘Hotel De Schout’ aan Nicolaasplein geopend

DENEKAMP - Zaterdagmiddag heeft Edwin ter Haar het vierde restaurant bij zijn Hotel De Schout geopend. Het is het Italiaanse restaurant ‘Il Municipio’! Geen officieel ‘gedoe’, maar gewoon door samen met zijn twintig op dat moment ‘dienstdoende’ medewerkers op het ‘Italiaans terras even een glas prosecco te heffen als ‘Proost op een nieuwe mijlpaal!’

En het is inderdaad een nieuwe mijlpaal, maar eveneens ‘opnieuw’ een mijlpaal, want na de overname van Hotel De Schout in 2012 door Louis Hermelink is dit Denekampse horeca- bedrijf ontzettend sterk gegroeid.

Zo werden naast het reeds in het hotel aanwezige Restaurant Oosth in het nieuw aangekochte voormalige Raadhuis (daarvoor Restaurant De Hoogklimmer) Food&Drink Club De Wethouder en later op de verdieping daarvan First Floor De Wethouder geopend. En nu dan binnen de hotelaccommodatie grenzend aan Restaurant Oosth de opening van het Italiaanse restaurant IL Municipio. Door de ‘boss himself’,want Edwin ter Haar, reeds sinds 2012 daar werkzaam en vanaf 2015 algemeen manager van De Schout, is een jaar geleden eigenaar geworden van de gehele horecaonderneming met hoofdingangen aan de Burgemeester Hoogklimmerstraat en de Grotestraat, maar met de terrassen op het ertussen gelegen Nicolaaspleingedeelte. Drie terrassen tot één geheel gesmeed, echter wel nadrukkelijk met een eigen sfeer. Restaurant Oosth en de Food& Drinkclub met een verwarmd terras en een zonneterras, Il Municipio met een ‘gezellig mediterraan boomgaardterras’.

’Ristorante Il Municipio’ met echte Italiaanse keuken en typerende ‘familiaire sfeer’

Een ‘Italiaans’ restaurant dus, maar ‘what’s in the name’, wat versta je daaronder? De naam geef je gemakkelijk, maar hoe maak je waar wat je aangeeft te zijn? Edwin: “Wij hebben twee echte Italiaanse koks in dienst: Fabricio afkomstig van Sardinië en Giacoma uit de buurt van het Gardameer. De eerste heeft al wat jaren als Italiaanse kok in ons land gewerkt, maar Giacomo is rechtstreeks vanuit zijn geboorteland naar Denekamp gekomen. Twee zeer ervaren deskundigen op het gebied van de onvervalste Italiaanse keuken. Voorts is als hoofd uitgifte in dit restaurant aangesteld Sanzed Chowhury. Een uniek trio voor dit specialistische restaurant. Een klassiek Italiaans restaurant, dat zich leent voor grote groepen, maar ook voor familie-etentjes. Il Municipio is van woensdag tot en met vrijdag geopend vanaf 16.00 uur, in het weekend vanaf 14.00 uur. Toch kan dit restaurantgedeelte nog altijd worden afgehuurd als trouw- en feestlocatie.

Afhaalloket: buzzer-systeem’ en een ‘proseccootje’ voor het wachten

Naast het restaurant heeft Il Munipicio dan vanaf haar terras tevens een afhaalloket, dat in verband met de coronamaatregelen al eerder is opengesteld. Edwin: “ Dat is al geopend sinds 1 april en dat was een groot succes, want op drukke dagen werden er 200 tot 300 pizza’s verkocht, de reden waarom we zelfs een tweede oven hebben geïnstalleerd.” Hij toont een apparaatje: “Kijk dit is een ‘buzzer’ . Die krijg je aan het loket als je je bestelling doet. Bovendien krijgt iedereen in de openingsweek, om bijvoorbeeld het wachten te veraangenamen, een prosecco aangeboden. Je neemt plaats op het terras, mag ook op dat van de andere restaurants, want de buzzer waarschuwt je door het afgeven van een signaal dat je bestelling klaar is.” Een up-to-date vorm van service en klantvriendelijkheid ook in deze grote horeca-onderneming. Bovendien voor de gemeenschap Denekamp e.o. een grote werkgever, want in totaal telt ‘De Schout’ maar liefst ongeveer honderd parttime en fulltime medewerkers en dat voor een ‘mkb’-onderneming. Met de opening van het nieuwe ‘gezinslid’ treed gelijktijdig ook voor de gehele horecabranche een versoepeling van de coronamaatregelen in, een mooi ‘geschenk’ bij de opening van Il Municipio, dat op haar beurt bijdraagt tot een verdere zo noodzakelijke verlevendiging van het Nicolaasplein. Tekst/foto’s: PBJ

Uw reactie