Uitgaan & Cultuur

Meet and greet met Spider-Man, Elsa & Olaf van Frozen in de Vijfhoek

OLDENZAAL - Winkelcentrum de Vijfhoek in Oldenzaal krijgt op zaterdag 8 oktober hoog bezoek! Van 11.00 tot 15.00 uur maken Spider-Man en Elsa & Olaf van Frozen hun opwachting in de Boeskoolstad. Deze dag kan iedereen deze sterren ontmoeten en met hen op de foto gaan of een selfie maken in de Vijfhoek. Daarnaast kan iedereen komen luisteren bij Elsa die de mooiste verhalen zal voorlezen. Vanwege de Kinderboekenweek zal zij verschillende verhalen voorlezen om de kinderen mee te nemen in het sprookje.

Spider-Man

Spider-Man, bekend als Peter Benjamin Parker, is een superheld uit de gelijknamige comicserie van Marvel Comics. Van de strips werden onder andere een televisieserie (jaren 70), vijf tekenfilmseries (van jaren 70 tot meest recent 2008) en verscheidene films (waarvan in 1977 de eerste televisiefilm en in 2002, 2004, 2007, 2012, 2014, 2017, 2019 en 2021 bioscoopfilms) uitgebracht. Vorig jaar kwam de laatste bioscoopfilm ’Spider-Man: No Way Home’ uit. 

Frozen’s Elsa

Elsa van Arendelle is een personage dat voor het eerst verscheen in Frozen, de populaire Disney animatiefilm uit 2013. Elsa is prinses van Arendelle, een fictief Scandinavisch koninkrijk, erfgenaam van de troon en de oudere zus van prinses Anna. Elsa heeft het magische vermogen om ijs en sneeuw te maken en te manipuleren. Ze stuurt Arendelle onbedoeld de eeuwige winter in op de avond van haar kroning. Gedurende de hele (eerste) film worstelt ze eerst met beheersen en verbergen van haar capaciteiten en vervolgens met het bevrijden van zichzelf uit haar angst om onbedoeld anderen, vooral haar jongere zus schade te berokkenen.

Frozen’s Olaf

Ook Olaf verscheen voor het eerst in Frozen. Hij verscheen voor het eerst als een geanimeerde sneeuwpop, gemaakt door Elsa en Anna in hun kindertijd. Hij verschijnt opnieuw als een antropomorf karakter in de (eerste) film wanneer Anna op zoek gaat naar haar weggelopen zus in de hoop de zomer te herstellen. Olaf is teruggekomen wanneer Elsa Arendelle per ongeluk in een winterse afgrond verandert. Olaf helpt Anna en Kristoff bij het vinden van Elsa en reist met hen helemaal terug naar het koninkrijk, waar hij deel blijft uitmaken van het leven van de zussen en opnieuw verschijnt in Frozen II (2019).

Tot eind van het jaar leuke activiteiten in de Vijfhoek

De ondernemers van de Vijfhoek hebben dit najaar verscheidende leuke acties in petto voor de bezoekers van het winkelcentrum. Zo loopt de Spaaractie waarbij leuke prijzen gewonnen kunnen worden nog door tot en met 22 oktober!

Tot en met het december is er een vol en leuk programma. Zo komen er onder andere nog een kunstactiviteit, living statues, standwerkers, Rad van Fortuin, een puzzelmaand, Pietenprogramma en een ’pin en win’ actie. De activiteiten zijn verspreid over verschillende weekenden zonder verplichte deelname. Er is voor elke doelgroep wel wat. Alles wordt gratis aangeboden door de ondernemers van de Vijfhoek. Elke activiteit komt in de Glimlach te staan en voor het laatste nieuws check je de Facebookpagina van de Vijfhoek.

Iedereen is van harte welkom om Spider-Man, Elsa en Olaf te komen ontmoeten op zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 15.00 uur in winkelcentrum de Vijfhoek.