Uitgaan & Cultuur

Marjolein Schreurs zorgt voor lieve, kleine cadeautjes door de brievenbus

Marjolein Schreurs met kleine cadeautjes die door de brievenbus passen

NIJVERDAL - Marjolein Schreurs liep al langer met het idee voor een webshop met lieve, kleine cadeautjes door je brievenbus. In december heeft ze doorgepakt en de lockdown lijkt haar een klein duwtje in de rug te geven met haar ‘Post met liefs’. “Ik vind het zelf heel leuk om post te ontvangen en te versturen. Een klein gebaar kan voor een ander heel veel betekenen. Helemaal in deze tijd.”

Normaliter staat juf Marjolein drie dagen in de week les te geven aan kleuters. Ook zij is aan huis gebonden door de lockdown en probeert ze onder meer via social media contact te onderhouden met ‘haar’ kleuters. “Het is anders en op afstand. Maar de kinderen zien en horen mij gelukkig. We hebben interactie met elkaar. En dat kan heel belangrijk zijn in deze tijd, het naar elkaar omzien.”

Het tijdstip van lancering van haar webshop ‘Post met liefs’ komt als geroepen. Thuis zitten, je vrienden en familie, niet kunnen zien, wat doe je dan? Kaartjes sturen. En dat kan met daarbij een klein cadeautje, een klein gebaar dat door de brievenbus past. Naar opa en oma die geen bezoek mogen ontvangen, vrienden waar we nu even niet mee kunnen afspreken of naar een kennis die we een hart onder de riem willen steken. “Het zijn kleine, leuke, lieve cadeautjes wat iemand anders een goed gevoel kan geven.” Van een doosje vol liefs, zeepjes, sleutelhangers tot boekenleggers, geurcadeautjes en flessenpost. Bijna alles tussen de twee en vier euro.

Speciaal gevoel
“Er is altijd wel een reden voor lieve post: een verjaardag, iemand een hart onder de riem steken, omdat je iemand lief vindt, of gewoon omdat het leuk is om iemand te verrassen”, zegt Marjolein vrolijk. “Een kaart schrijven is zo simpel, maar kan zo waardevol zijn. Helemaal in deze tijd. En door er iets kleins aan toe te voegen worden het cadeautjes door de brievenbus.” De pakketjes worden liefdevol ingepakt, zodat het een klein feestje is om het uit te pakken.

Zo is er onder meer een theecadeautje te versturen. Verse thee met daarbij enkele theezakjes. “Met daarbij bijvoorbeeld een kaart met de tekst ‘Ik hoop dat we binnenkort weer live een kopje thee kunnen drinken.’  Want maakt je werk leuk? In de pauze kopje of theedrinken met je collega’s. Dat ervaar ik zelf ook zo. En nu met het thuiswerken is dat wel een gemis.”

Persoonlijk geschreven
Hoewel ze pas een maandje bezig is, zijn er al meerdere lieve cadeautjes verstuurd. Naar bekenden en onbekenden. “De eerste bestellingen kwamen van vrienden en familie. Via social media heb ik laten weten va ‘Post met liefs’. Dan kan het ineens snel gaan als iemand het deelt. En het breidt zich ook zo uit, als iemand wat ontvangen heeft ook weer wat besteld.”

De kleine cadeautjes worden voorzien van een kaart met een persoonlijk woordje. Dat kan een bericht van de zender zijn of van Marjolein.

Elk kaartje wordt in elk geval handgeschreven door haar. “Met zo’n persoonlijk woordje hoor ik later dat iemand dat net even nodig had. Mensen missen elkaar nu en met een kaart kan je elkaar een hart onder de riem steken. Het geeft mij in elk geval een goed gevoel dat andere mensen er blij van worden. Ik hoop met ‘Post met liefs’ eraan bij te kunnen dragen dat door de post de afstand tussen mensen kleiner wordt.”

Kaarten en cadeautjes zijn te bestellen op postmetliefs.nl.