Uitgaan & Cultuur

Mariaprocessie Tilligte

TILLIGTE - Voor de vijftiende keer vond er afgelopen zaterdag 14 mei in Tilligte de jaarlijkse Mariaprocessie plaats. Voordat de processie begon was er een Mariaviering in de parochiekerk. Onder een stralende zon met de warme klanken van ‘Wees gegroet, O Sterre’ trok men door de versierde straten naar de Mariakapel.

Voor veel mensen, die Maria een warm hart toedragen, is dit nog steeds een jaarlijks terugkerende gelegenheid om de devotie tot Maria uit te dragen.

Als voorganger fungeerde pastor Kerkhof Jonkman. Naast de gebruikelijke liederen en gebeden sprak de pastor enkele toepasselijke gedachten uit over de figuur Maria. Woorden die bij meerdere bezoekers een diepe indruk achterlieten.

Rond 19.30 uur werd de plechtigheid , na de zegen van de pastor, afgesloten met het Marialied ‘O Sterre der Zee’ dat door alle aanwezigen uit volle borst werd meegezongen. Daarna was er voor iedereen gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie met een plak krentenwegge nog even na te praten. Alle bezoekers worden bedankt voor hun komst.