Uitgaan & Cultuur

Maak kennis met theater tijdens open lessen Kaliber bij De Passie

WIERDEN – Kaliber Kunstenschool organiseert in de week van 1 februari de Vriendenweek. Dat houdt in dat er dan verschillende lessen zijn opengesteld, zodat iedereen kennis kan maken met theater. Kruip jij in de rol van de schurk of juist de held? Alle lessen worden corona-proof gegeven met inachtneming van de huidige maatregelen.

Maak kennis met een theaterklas waar je op een leuke manier toneel leert spelen. “Doen alsof staat bij theater centraal. Hoe beeld je iets uit? Hoe laat je verschillende emoties zien? Ben je boos of juist heel blij, misschien zelfs verdrietig? We dagen je uit om je eigen fantasie te gebruiken en de docenten doen er alles aan om deze zoveel mogelijk te prikkelen”, aldus een woordvoerder van Kaliber. “Wat oudere kinderen gaan ook aan de slag met verschillende acteertechnieken, tekst onthouden en je verplaatsen in een rol. Je speelt veel samen en improviseert hier en daar.”

De theaterlessen worden gegeven door René van de Wateringen op middelbare school De Passie aan de Akkerwal in Wierden. Op vrijdag 5 februari is de open les voor voor kinderen van tien tot twaalf jaar van 17.00 uur tot 18.30 uur. Kinderen en jongeren van dertien tot achttien jaar kunnen op deze dag van 19.00 uur tot 20.30 uur in De Passie terecht.

De open les is alleen te bezoeken op aanmelding. Ga hiervoor naar www.kaliberkunstenschool.nl/vriendenweek of bel naar 088 – 4868 700 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur). Let wel, de cursus kan alleen starten als de maatregelen het na 19 januari weer toelaten. Mocht live lesgeven nog niet mogelijk zijn, dan zal er worden gekeken naar een ander startmoment.

Uw reactie