Uitgaan & Cultuur

Luid de klokken voor Boeskool Kerstspecial 2021!

OLDENZAAL -  Oldenzalers maak je klaar, want ook dit jaar is er weer een nieuwe Boeskool Kerstspecial! De kerstspecial voor en door Oldenzalers wordt op eerste kerstdag op YouTube geplaatst. De kerstspecial staat in het teken van Oldenzaalse actualiteiten. Denk hierbij aan de Spaanse kerkklok San Bartolomé de Vierna. De Oldenzaalse Plechelmusbasiliek beschikt hiermee sinds vorig jaar namelijk over een zogenoemde zesgelui (zes luidklokken). Reden genoeg dus voor het viertal initiatiefnemers René Grouve, Paul Keizer, Hans Kolmschot en Wendy Grouve om daar eens aandacht aan te besteden.

Presentatrice Wendy Grouve gaat net als vorig jaar in gesprek met burgemeester Patrick Welman.

Mede-organisator René Grouve: "Het hoofdthema van dit jaar is het inhalen van de klok. Hiermee werd het carillon van de Plechelmus dit jaar gecompleteerd. Stadsbeiaardier Hylke Banning zal vurig vertellen over deze unieke aanwinst en het verhaal dat erachter schuilgaat." Hiermee zou je kunnen zeggen dat enigszins wordt voortgeborduurd op de vorig jaar ingeslagen weg met Jan Schwering en zijn rondleiding door diezelfde basiliek. De presentatie is net als bij de vorige editie in handen van Wendy Grouve. Naast de Spaanse luidklok wordt er ook stil gestaan bij de geschiedenis van de dansschool Kolmschot en is er aandacht voor het Oldenzaalse huiskamerfestival Talent in Huis. Uiteraard ontbreekt ook burgemeester Patrick Welman niet.

 Hij zal zijn kerstwensen aan alle Oldenzalers uitspreken. Grouve roept alle Oldenzaalse scholen, clubs, verenigingen en ondernemers op om een creatieve/muzikale /grappige kerstwens in te sturen.

Stuur het filmpje van je speciale kerstgroet op naar:  boeskoolkerstspecial@gmail.com en misschien wordt deze dan inderdaad meegenomen in de Boeskool Kerstspecial op eerste kerstdag.