Uitgaan & Cultuur

Leerlingen Het Noordik spelen bingo met senioren

REGIO – Een samenwerking tussen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Stichting Number 5 resulteerde in een activiteit om eenzaamheid en digitale geletterdheid bij senioren terug te dringen en de DigiHulplijn te promoten. Die activiteit werd een DigiBingo, waarbij donderdag 26 november een eerste editie werd gehouden met leerlingen van Het Noordik en senioren uit heel Nederland.

Staatssecretaris Knops opende, op afstand, deze activiteit en ging allereerst het gesprek aan over ‘digitale toegang in tijden van corona’ met de deelnemers van de DigiBingo, ongeveer 10 senioren en 15 leerlingen. Kinderminister Luca Ripolli, tevens leerling van Het Noordik, vestiging Noordikslaan, had de eer om de spelregels uit te leggen. Alle deelnemers hadden een bingopakket ontvangen, met onder andere een reep chocolade met daarop het nummer van de DigiHulplijn. Bij Het Noordik werd een lokaal feestelijk versierd. En dat zorgde gelijk voor een gezellige sfeer!

Enkele senioren lukte het zelfstandig om in te loggen en de bingo online te spelen, anderen hadden persoonlijke hulp. De voorbereiding was perfect geregeld, zodat ouderen zonder moeite mee konden spelen. Van de seniore deelnemers werden uiteindelijk meerdere winnaars geselecteerd. Zij gaan met Kinderminister Luca Ripolli in gesprek tijdens een gezellige high tea, als de coronamaatregelen weer versoepeld worden. Van de leerlingen had Mirthe Kleinjan de prijs gewonnen, zij mag persoonlijk met de staatssecretaris op een high tea.

Luca Ripolli: “Na afloop hebben de jongeren en ouderen in groepjes nog even apart contact gehad via Zoom (videobellen). We spraken over hun ervaringen met digitale spellen en hoe zij deze middag vonden. Dat was ook zeer interessant!”