Uitgaan & Cultuur

Lars Gerfen komt met nieuw kerstlied ‘Heilige Nacht’

ALMELO - De christelijke zanger en liedjesschrijver Lars Gerfen heeft afgelopen weekend een nieuw kerstlied ‘Heilige Nacht’ gereleased. Alle personages komen voorbij in het nieuwe kerstlied. De engelen, herders en koningen krijgen ieder een eigen couplet. “Ik hoop dat het lied de luisteraar weer even mag terugbrengen bij waar het met Kerstmis eigenlijk om te doen is”, zegt Lars.

Kerst is voor Lars een bijzondere periode. “Ik heb altijd de neiging er iets voor te schrijven, maar het moet wel op bepaald moment uitkomen.” Afgelopen zomer was hij druk met de tekst en muziek voor ‘Heilige Nacht’. “Het klinkt gek, maar zo gaat het in de muziekwereld.

Ik heb geprobeerd om een lied te schrijven over hoe ik Kerstmis beleef. Het is zoiets groots, zo’n belangrijk moment in de geschiedenis van ons mensen: God wordt mens. En dit wonder voltrekt zich in een armoedige stal”, zegt Lars vol verwondering.

Al van jongs af aan is Lars bezig met het maken van muziek. Hij was zanger bij de band The Fruits en is sinds 2015 solo bezig. Inmiddels heeft hij twee albums uitgegeven, in oktober kwam het nummer 'Zacheüs' uit. “Mijn nummers schrijf ik vanuit mijn eigen beleving. Daarbij is het geloof een belangrijk aspect. Maar het is niet per se mijn eerste drijfveer, ik ben geen zendeling. Ik schrijf wat mij bezighoudt. Bijvoorbeeld over dat je oog moet hebben voor de mensen om je heen. En de nieuwsgierigheid naar elkaar moet zien te bewaren. En het nummer ‘Wat waar en wat mooi is’ gaat over de sleur van het leven waarin je gevangen kunt raken.”

In huize Gerfen is de muziek die gedraaid wordt zeer divers. En dat niet alleen via radio, ook de platenspeler wordt met enige regelmaat aangezet. “Muziek was al vroeg belangrijk voor me. Thuis draaien we van alles; van de Top 40 tot klassiek. We proberen onze kinderen alle stromingen en stijlen mee te geven. Qua stijl maak ik ook gewoon popmuziek, alleen inhoudelijk wat anders. Kijk maar naar bekende artiesten als Bob Dylan en Johnny Cash waar het christelijke terugkomt in de teksten. In het Nederlandstalig is het minder gebruikelijk en krijg je al snel een stempel opgedrukt.”

Bijna de hele week kan de van oorsprong Almelose songwriter zich wijden aan het schrijven van nummers. Eens per week reist hij af naar Den Bosch, waar hij presentator is bij Radio Maria. “Twaalf jaar heb ik in Tilburg gewoond. Sinds twee jaar ben ik met mijn gezin weer terug in Twente, in Vriezenveen. Als oud- Almeloër kende in Vriezenveen helemaal niet, maar het is maar net waar je een huis vindt.” Lars blijft verbonden met Almelo, aangezien zijn ouders daar nog wonen.

 “En Heracles natuurlijk, waar ik een seizoenkaart van heb.”

‘Heilige Nacht’ is te beluisteren op alle online platforms. En ook staat er op Youtube een lyricvideo van deze nieuwe kerstsingle. Een nieuwe cd van Lars Gerfen wordt eind februari verwacht. “Ik wens iedereen een gezegende adventsperiode toe en een goede voorbereiding op het kerstfeest.”