Uitgaan & Cultuur

‘Kunst in de Etalage’ valt goed in de smaak bij Rijssense gemeenschap

RIJSSEN – In het centrum van Rijssen zijn circa vijftig kunstwerken in de etalages van Rijssense ondernemers te zien. Initiatiefnemers Monique Harmsen, Ineke KleinJan en Ernst-Jan Ten Hove kregen louter positieve reacties van de Rijssense gemeenschap.

“We wilden eerst kijken of het überhaupt mogelijk was om zo’n kunstevenement te organiseren in Rijssen, maar we kunnen nu al zeggen dat het geslaagd is. We hebben tot nog toe alleen maar positieve reacties gehad!”, zegt Monique, die het evenement graag jaarlijks terug wil laten komen. “Het lijkt ons heel mooi om het elk jaar te organiseren, daar gaan we zeker over nadenken. Het valt ook op dat Rijssense ondernemers er echt heel blij mee zijn. Eindelijk weer een beetje leven in het centrum.”

Eventueel zouden andere kunstenaars zich tegen die tijd wél kunnen aanmelden om deel te nemen. “Bij de grotere etalages moeten meer kunstwerken komen, dus dan kunnen eventueel ook kunstenaars uit een andere regio deelnemen aan het evenement. Je merkt dat amateurkunstenaars het heel leuk vinden om ook eens een podium te krijgen. Eindelijk krijgen ze een beetje aandacht van anderen”, aldus Monique.

Koopzaterdag 23 oktober
Op zaterdag 23 oktober staan Monique, Ernst-Jan en Ineke, zolang het droog is, met een tent in het centrum van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het drietal gaat live schilderen in het centrum van Rijssen en geeft mensen de mogelijkheid om hun kunstwerken te aanschouwen. “Ondernemersvereniging Rijssen heeft geregeld dat er ook figuranten door het centrum lopen, die te maken hebben met kunst. Mensen kunnen Picasso, Rembrandt van Rijn en bijvoorbeeld Mondriaan tegenkomen. Het belooft een leuke middag te worden!”, aldus Monique.

Winactie
Er wordt ook een leuke winactie georganiseerd door Monique, Ineke en Ernst-Jan in samenwerking met de ondernemersvereniging. Er worden drie waardebonnen (t.w.v. 25 euro) weggegeven. Het kunstwerk ‘Meisje met de Parel’ staat in diverse etalages in Rijssen. Weet jij hoeveel het er exact zijn? Mail het juiste aantal vóór 23 oktober naar: artbymoniqueharmsen@gmail.com en maak kans op een waardebon!

Uw reactie