Uitgaan & Cultuur

Kunst in de Etalage trapt af met Kunstcafé

OLDENZAAL - Kunst in de Etalage verzorgde op dinsdagavond 6 september een Kunstcafé in het restaurant van het Twents Carmel College locatie Potskampstraat in Oldenzaal. In aanloop naar het evenement worden kunstenaars en ondernemers jaarlijks uitgenodigd voor deze gezellige kennismakings- en informatieavond.

De genodigden werden bij de deur ontvangen door theaterpersoonlijkheid ‘Stella Stylist’ die later op de avond op theatrale wijze nog enige stylingtips aan de man bracht.

Vanwege het 20-jarig jubileum was er feestelijk gebak, gemaakt door de VMBO-leerlingen van het Twents Carmel College ter plaatse. De avond werd sfeervol muzikaal omlijst door de pianoklanken van Jurre van der Hooft.

De deelnemers werden door de organisatie nader geïnformeerd over het evenement en de te treffen voorbereidingen. Ook werd de indeling van de kunstenaars bij de ondernemers bekend gemaakt. Daarna was er een gezellig napraten onder het genot van een drankje. Kunstenaars staan hiermee in de steigers om er samen met de ondernemers weer een prachtige etalage van te maken. Daarmee vormen zij straks gezamenlijk de kunstroute van Kunst in de Etalage gedurende drie weken in de binnenstad van Oldenzaal.

Jaarlijks biedt de organisatie rondom het evenement ook tal van educatieve- en maatschappelijke projecten aan. Daarnaast is er dit jaar vanwege het jubileum ook een extra programma met vele gratis activiteiten voor het publiek vanuit een samenwerking met meerdere (culturele) organisaties. Ook zullen er een aantal bijzondere etalages worden ingericht vanuit projecten zoals een etalage met de kunstenaars van het ‘eerste uur’.

Kunst in de Etalage is er van 1 tot en met 23 oktober in de binnenstad van Oldenzaal. Op 1 oktober vindt de feestelijke opening plaats en op 23 oktober wordt er groot afgesloten met o.a. een kunstmarkt in winkelcentra de Driehoek en Vijfhoek. De kunstmarkt wordt georganiseerd door ondernemers in samenwerking met Oldenzaal Promotie en gekoppeld aan het evenement. 

Voor meer informatie over het evenement zie de website www.kunstindeetalage.nl

Uw reactie