Uitgaan & Cultuur

Kleurplatenactie van basisscholen vrijdag geprojecteerd bij Kulturhus

BORNE - In de maand februari hebben leerlingen van diverse basisscholen (groepen 5 t/m 8) in het kader van het project De Rode Draad in Borne meegedaan aan het inkleuren van tekeningen van vier bekende historische textielpanden, getekend door Ellen Klasens. Komende vrijdag worden deze tekeningen geprojecteerd op de lange muur bij het Kulturhus Borne van 18.30 uur tot 20.30 uur.

De projectiezou eigenlijk in een eerder stadium plaatsvinden, maar door de toen geldende coronamaatregelen was dit niet mogelijk. Gwenda Kimp en Liesbeth Hassink laten namens de organisatie weten dit niet te willen onthouden voor de kinderen. “Nu er steeds meer mag, vinden we dat we dit moeten laten zien aan de makers van de geweldige kleurplaten. Menno Dimitri Ouderkerk heeft destijds alles gedigitaliseerd en het samen gegoten tot een videopresentatie. Het wordt écht een prachtige projectie!”

Tijdschema
Aangezien veel kinderen en ouders vooral benieuwd zijn naar de eigen tekeningen, heeft de organisatie besloten om een tijdschema op te stellen. Om 18.30 uur worden eerst de kleurplaten van leerlingen van basisscholen ’t Olthof en Flora geprojecteerd, gevolgd door de scholen Jan Ligthart om 18.50 uur, ’t Iemnschelf om 19.10 uur, Prisma om 19.30 uur en als afsluiter De Wheele om 19.50 uur.

De toegang is gratis. Na afloop zijn de kindertekeningen ook op YouTube terug te zien.