Uitgaan & Cultuur

Kermis Westerhaar mag ‘gewoon’ doorgaan dit jaar

WESTERHAAR – Van woensdag tot en met zaterdag is het groot feest in Westerhaar. Oranjevereniging Westerhaar heeft te horen gekregen dat de kermis dit jaar ‘gewoon’ door mag gaan, mits ze zich houden aan een aantal coronamaatregelen. Waarnemend voorzitter Gerard Fidom is blij dat het door mag gaan.

“We vinden het heel erg mooi dat het dit jaar toch door mag gaan, ondanks de verscherpte maatregelen. Het was heel lastig om een vergunning te krijgen, maar het is gelukt en het kan doorgaan!”, steekt Fidom van wal. Het feest begint woensdag om 14.00 uur en duurt tot zaterdagavond 00.00 uur. 

Fidom vindt het prettig dat er in de zomervakantie toch nog een leuke activiteit is voor de schooljeugd. “Als Oranjevereniging hebben we ons daar echt voor ingezet. De kinderen hebben lang genoeg stilgezeten en thuis moeten blijven. We zijn zeer tevreden dat het dit jaar doorgaat en hebben er vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen. We gaan er een paar mooie dagen van maken!” 

Verduidelijking van de regels
“De regels zijn er wel, maar ze zijn niet ontzettend streng”, laat Fidom weten. De 1,5 meter regel is wel van kracht en er is een looproute, waar men zich aan dient te houden. Verder is het terrein afgezet en zijn er maximaal zevenhonderd bezoekers welkom. Enkele voordelen zijn: testen voor toegang is niet nodig, mondkapjes zijn niet nodig en ook een vaccinatiebewijs is niet verplicht.

Uw reactie