Uitgaan & Cultuur

Jubileumexpositie Indigo warm ontvangen in bomvolle kapel Hof 88

ALMELO – Vele bezoekers zijn zondag afgekomen op de opening van de jubileumexpositie van stichting Indigo in Theater Hof 88. De stichting viert haar derde lustrum met een expositie van diverse kunstwerken van vijftien kunstenaars die er al eens eerder exposeerden inde afgelopen vijftien jaar.

In een bomvolle kapel, waar zelfs enkele belangstellenden moesten staan, spraken bestuursvoorzitter Rita Bergsma en wethouder Jan Martin van Rees het toegestroomde publiek toe. “Indigo werkt samen met de Fundatie in Zwolle. Dat zegt veel over de kwaliteit van de tentoonstellingen. Ik ben er hartstikke blij mee en hoop dat ze nog lang doorgaan”, aldus Van Rees. 

Het publiek is enthousiast over de kwaliteit en variatie die deze expositie biedt: aquarellen, foto’s, glaskunst en keramiek. Een opvallend kunstwerk dat de aandacht van het publiek trekt is een reusachtige rubberen leeuwentroon, gemaakt door de Almelose kunstenaar Randy van Lingen.

Deze jubileumtentoonstelling is de laatste tentoonstelling onder leiding van coördinator Hanny Niessen. Samen met Ineke Pezie en Ulco Proost staan zij aan de basis van Indigo. Voor haar tomeloze inzet voor de Almelose beeldende kunst, ze zorgt ook voor de wisseltentoonstellingen in zorgcentrum het Meulenbelt, werd Niessen in november onderscheiden met de Gouden K. Dit is een eervolle onderscheiding die jaarlijks door Stichting Kunstweek wordt toegekend aan maximaal tien personen die zich buitengewoon hebben ingezet voor de beeldende kunst.

Kees Heemskerk neemt de taak van Niessen over. Hij hoopt meer jongeren voor kunst te kunnen enthousiasmeren. Het grootste deel van de bezoekers afgelopen zondag was de vijftig (ver) gepasseerd.

De expositie is nog tot en met 22 maart te bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur en op verzoek. Toegang is vrij. Aad van der Valk maakte een video over de exposities van de afgelopen vijftien jaar. Deze is te bekijken via de link op www.kunsthalhof88.nl.