Uitgaan & Cultuur

Johannes Garst te gast tijdens open ateliers aan Herengracht

ALMELO - De kunstenaars aan de karakteristieke Herengracht openen zondag 31 juli van 14.00 tot 17.00 uur hun ateliers voor het grote publiek. Laat u verrassen door nieuw werk en werk in uitvoering. De kunstenaars vertellen graag over hun werkwijze en de gebruikte technieken.

Open ateliers bestaat 30 jaar en is opgericht om de diversiteit in de kunst in al zijn facetten te tonen aan het publiek. Elsa Snijder (schilderijen en fotografie), Frieda Waanders (beelden) en Rob Koenders (schilderijen) bieden graag een kijkje in hun ‘keuken’, Op een rustieke plek in het centrum van Almelo. Waar al jaren kunst in verscheidenheid, techniek en materialen te bewonderen is. Natuurlijk is er tijdens de open ateliers ook werk te koop van de kunstenaars.

In de galerie op nummer 20 laat Frieda Waanders het bronzen en de zwart marmeren versie van het J.S. Bachbeeld zien. Het wit marmeren exemplaar heeft een prominente plek in de Grote Kerk van Dordrecht gekregen. Ze legt bezoekers graag uit hoe de beelden tot stand zijn gekomen, met behulp van de gietmal van het bronzen beeld.

Gastexpositie

Met haar nieuwe expositie geeft Frieda ook ruimte aan een gastkunstenaar. Dit keer is een nieuwe expositie te bewonderen van Johannes Garst uit Mariënberg. Hij wordt ook wel ‘schilder van de ziel’ genoemd met zijn surrealistische schilderijen. Inmiddels is hij 50 jaar schilder van het emotionele binnen, bizarre buiten en het ongerijmde en de lust & hopeloosheid daar tussenin. Deze middag is Johannes zelf ook aanwezig.

Meer kunst

In de Almelose binnenstad is zondag 31 juli nog meer kunst te zien in de buurt van de Herengracht. In de Grote Kerk is een tentoonstelling ingericht met werken van de Almelose schilder en tekenaar Jan Gierveld. Hij was heel veelzijdig, zowel in onderwerpen (portretten, landschappen, stillevens, modeltekeningen) als in stijlen: meest figuratief, maar hij maakte ook abstracte werken. Zijn werk draagt altijd zijn eigen duidelijke handschrift en toont zijn onmiskenbare vakmanschap. De werken zijn van 13.00 tot 16.00 uur te bewonderen.

Iets verder doorlopen naar de fontein in de Grotestraat is de pop-upgalerie deze middag ook geopend.

Reacties

Open Ateliers in heel Almelo bestaat inderdaad 30 jaar dat klopt. Niet te verwarren met open ateliers Herengracht. Dit is namelijk een initiatief van de Herengracht kunstenaars zelf. Zie ook www.kunstenaarsalmelo.nl 

Groet Rob

Uw reactie