Uitgaan & Cultuur

Johan Bijkerk en Sem Tanatein Huis van Katoen & Nu

ALMELO - Johan Bijkerk en zangeres Sem Tanate treden op zondag 26 september a.s. op in het Huis van Katoen & Nu. In 2016 gaf een vrijwilligster bij het Huis van Katoen & Nu, pianist Johan Bijkerk een tip. Haar buurmeisje Sem Tanate wilde jazz zingen. Ze kwam met haar vader bij de piano in het Huis van Katoen, een talent volgens Johan en een muzikale samenwerking was geboren.

Sem Tanate

Sem Tanate werd door Johan gecoacht in authentieke blues- en jazzmuziek. Op haar repertoire staan stukken van Bessie Smith, Billie Holiday, Ella Fitzgerald maar ook eigen composities van Johan. Nu gaat ze beginnen in het derde jaar aan het conservatorium in Amsterdam.

Johan Bijkerk werd net als zijn vader al gauw bandleider in Wolvega, Friesland. In 1967 kwam hij naar Almelo, waar trompettist Marc van Nus hem vroeg als pianist in zijn band, die later The Hot Dogs werden genoemd. Hij liet Johan de originele jazzopnamen horen van o.a. pianist , componist en arrangeur Duke Ellington. Ze beleefden mooie avonturen, met als hoogtepunt de concerten in het Theehuis met klarinettist Albert Nicholas en trompettist Jabbo Smith en de lp die ze in 1981 uitbrachten met de eerste jazzsuites, die Johan schreef, in navolging van The Duke: de Nice Suite en de Almelo Suite."

In het Cotton Club-concert van zondag 26 september brengen Johan en Sem een pianoconcert met vocale stukken: blues en jazz uit de jazzgeschiedenis, maar ook eigen composities van Johan.

Kom ook naar het Huis van Katoen & Nu in Almelo. Het optreden zal duren van 14.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis maar reserveren is verplicht en vol is vol.