Uitgaan & Cultuur

Intocht Sinterklaas weer op traditionele wijze, met de boot

ALMELO - Alle Almelose kinderen kunnen er gerust op zijn dat Sinterklaas weer op de oude, vertrouwde manier naar Almelo komt. Op zaterdag 12 november meert hij aan met zijn pakjesboot in de haven bij de rechtbank. “Net zoals drie jaar geleden en de jaren ervoor zal hij in de haven arriveren, begeleidt door vele andere boten”, weet Marion Wesselink van Almelo Events. 

Na twee jaren van aangepaste intochten door corona hoopt Almelo Events dit jaar weer uit te kunnen pakken op de traditionele wijze. Met duizenden kinderen en ouders langs de kanaalkade. Twee jaar geleden kwam de Sint nog op een geheime plaats aan en konden de kinderen via het TV-kanaal van Aavisie de inkomst volgen. Vorig jaar reed de Goedheiligman met een koets door het centrum.

Dit jaar meert de Sint dus weer met zijn pakjesboot in Almelo aan. Hij zal tegen 12.00 uur arriveren in de haven bij de rechtbank. Vergezeld door vele pieten op de boten. Burgemeester Arjen Gerritsen zal het gezelschap welkom heten. Na de begroeting met de kinderen vervolgt de Sint zijn weg in een koets. De stoet gaat richting de bibliotheek, langs het politiebureau, de Boddenstraat, via het Schalderoi door de Doelenstraat, Molenstraat en Oranjestraat. Na het rondje Noord gaat de Goedheiligman door de Grotestraat tot aan de Holtjesstraat. Ook zal Sint zijn benen nog even strekken, al lopend over de markt. OP de Koornmarkt komt een podium, waar Sint en zijn gevolg zijn te zien.

Huis van Sinterklaas

Sint en zijn Pieten moeten na deze tocht uitrusten, in het Huis van Sinterklaas. Een lekker warm onderkomen om te eten, te werken en te slapen. “We zijn nog druk aan het zoeken naar een geschikte locatie, maar dat komt zeker goed”, stelt Wesselink gerust.

De vorige locatie is geen optie, daar is nu speelgoedwinkel Intertoys gevestigd. “We vinden zeker een mooi plek. En wanneer Sint en zijn Pieten weer naar Spanje afreizen, willen we deze locatie graag inrichten voor de kerstman. Zodat hij hier in Almelo ook een fijn onderkomen heeft.”