Uitgaan & Cultuur

Humoristische taferelen met de Plaank'n Spöllers in ‘Back tot he Sixties’

DEURNINGEN - Toneelvereniging de Plaank'n Spöllers Deurningen heeft weer een mooi blijspel op het podium weten te brengen. De voorstelling werd gehouden in het tot theater omgebouwde Spölhoes in Deurningen. Het verhaal speelde zich af in het huis van Harold en Maria, gespeeld door Gerard Spekhorst en Els Kögging. Zij hebben de vader van Maria in huis genomen, deze rol werd door Paul Moekotte gespeeld. Schoonzoon en schoonvader Willem kunnen absoluut niet met elkaar door één deur en laten dit ook duidelijk merken. Door bijna geëlektrocuteerd te worden tijdens de reparatie van een stopcontact waant Harold zich in de jaren 60 inclusief bijbehorende levensstijl.

Alle betrokkenen proberen Harold te helpen. Zoals de huisarts, vertolkt door Jeanet Wijnberg, hem op medische wijze probeert te helpen. Buren Frits en Suzan, gespeeld door Tonny Stamsnieder en Elise Tijert, staan Maria en haar zoon Henk (Ben Blokhuis) met raad en daad bij. Natuurlijk houdt wijkagent Carolien, gespeeld door Elly Spekhorts, ook een oogje in het zeil. Doordat de medische behandeling niet het gewenste resultaat oplevert wordt een “alternatieve geneeswijze” ter hand genomen. Zonder het van elkaar te weten gebruiken meerdere betrokkenen een koekenpan om Harold op zijn hoofd te slaan om hem zo weer in het ‘hier en nu’ te krijgen.

Dit alles leverde hilarische momenten op. Gezien de reacties en het applaus na afloop heeft het publiek een mooie voorstelling gezien.

De Plaank’n Spöllers kunnen terugkijken op een geslaagd optreden. Ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum kreeg elke bezoeker na afloop een attentie mee naar huis.

Ooit al eens afgevraagd hoe het voelt om op de bühne te staan? Toneelvereniging de Plaank’n Spöllers zoekt enthousiaste nieuwe jonge leden. Heb je interesse? Neem dan contact op met de vereniging.

Foto: DezeFoto.nl