Uitgaan & Cultuur

Horecabedrijven nemen initiatief voor een gezellige en lekkere Twentse Snaaitocht

HELLENDOORN – Met de paasdagen, in het weekend, op zondag 4 april en maandag 5 kunnen gezinnen een mooie, avontuurlijke autopuzzeltocht rijden. En deze tocht is niet alleen leuk, maar vooral ook lekker. Bovendien heb je geen zorgen voor het paasdiner of de paasbrunch en kun je ontspannen genieten van de natuur en het mooie landschap.

Met de Twentse Snaaitocht, zoals de vier horecabedrijven hun initiatief gedoopt hebben, willen ze na de lange saaie winter iets leuks bieden. “En alles natuurlijk compleet coronaproof”, verzekeren Dennis van Dam van Noabers en Harmen Berkhof van 't Trefpunt. Zij spreken namens de vier deelnemende horecabedrijven, Het Punt in Vroomshoop, 't Trefpunt in Daarlerveen, Noabers in Hellendoorn en Tante Stoof in Hellendoorn. 

“De deelnemers aan de puzzeltocht krijgen ook een goodiebag vol met leuke verrassingen en de ondernemers hebben daarbij ook speciaal aan de kinderen gedacht. Het hele gezin moet ervan kunnen genieten. Één persoon mag uit de auto komen om de tas en het lekkers op te halen. Of de deelnemers het gerecht in de auto nuttigen, of ergens buiten een mooi plekje opzoeken moeten ze zelf weten. We hopen natuurlijk op mooi weer! We hebben al gehoord van mensen die klapstoeltjes meenemen en willen gaan picknicken. Alle gerechten zijn goed en praktisch verpakt om warm te blijven. Er zijn blikjes frisdrank bij. Vanzelfsprekend doen we geen alcoholhoudende dranken bij een autopuzzeltocht.” 

Brunch of diner
Deelnemers kunnen voor een brunch snaaitocht of diner snaaitocht kiezen. Ze kunnen de Twentse Snaaitocht als brunch beginnen tussen 10.00 en 12.00 uur. Met de dinertocht kan men vanaf 12.00 tot 14.30 uur beginnen. Is een tijdslot vol, dan wordt dat afgeblokt. De start is bij Het Punt in Vroomshoop. De tocht loopt dan via Noabers naar 't Trefpunt en eindigt bij Tante Stoof. Beide tochten gaan door de mooie Twentse natuur langs rustige wegen. Ze zijn 60 kilometer lang. Volgens de organisatoren is de tocht met de lekkere stops onderweg in drie uur te rijden. “Maar je mag er natuurlijk zo lang over doen als je wilt. Als je maar om 17.30 uur bij Tante Stoof bent voor het dessert.” Daar kunnen de kids zich uitleven in de speeltuin. Ze geven ook nog een paar tips voor de deelnemers: “Het is handig om een eigen dienblad mee te nemen”.

Prijs
De prijs voor de brunchtocht is 25 euro p.p. En voor kinderen is dat de helft. Bij de brunch hoort onder meer een pasteitje met kipragout, een gevuld eitje, lekkere koffiebroodjes en zoetigheden. Bij het diner staan bijvoorbeeld, mosterdsoep, pulled pork en iets lekkers van de OFYR op het menu. Vegetariërs moeten dat vooraf even melden, dan maken de Twentse toppers speciaal voor hen iets bijzonders. Voor de dinertocht is de prijs 35 euro p.p. Ook hier betalen kinderen halve prijs 

Meer dan half volgeboekt
“Het is ook slim om je snel op te geven, want toen we onze Twentse Snaaitocht op Facebook zetten, stroomden de aanmeldingen binnen. We zitten nu al voor 57 procent vol. Je kunt echt merken dat de mensen toe zijn aan een leuk en lekker coronaproof verzetje. Maar het is wel onze bedoeling om dit concept vaker te gaan herhalen, zolang de horeca nog niet open mag”, geven Berkhof en Van Dam aan. Opgeven voor de Twentse Snaaitocht kan men zich op www.snaaitocht.nl

Reacties

Dinertocht maandag