Uitgaan & Cultuur

Hij kwam, hij kwam… naar Langeveen

LANGEVEEN / BRUINEHAAR -  Sinterklaas kwam op zondag 21 november jl. met zijn Pieten op een heuse pakjesboot naar Langeveen. Helaas was er dit jaar geen samenkomst bij Café-Restaurant Waaijer, maar dit werd ruimschoots goedgemaakt door de tocht die Sinterklaas en de Pieten door Langeveen maakten.

Vragen voor Sinterklaas

Tijdens deze route stopte de pakjesboot op drie punten: op de kruising Bruinehaarsweg - Hof van Plegt, op het Drieschichtsplein en tot slot bij Café Nobbenhuis. Op elk punt stonden veel kinderen en hun ouders Sinterklaas en zijn Pieten op te wachten, al dan niet verkleed als piet of hulpsinterklaas. Natuurlijk kwam Sinterklaas bij deze stops van zijn pakjesboot af, zodat de kinderen hem vragen konden stellen. Hoe oud is de stoomboot, hoe komt de stoomboot op het land en waarom zitten er kanonnen op de boot? Alle vragen wist Sinterklaas te beantwoorden. Ook konden de kinderen voor Sinterklaas zingen, met muzikale ondersteuning van de gitaarpiet.

Tijdens de optocht werd de schudbuul goed gevuld met vrije giften. De Sinterklaascommissie bedankt de bezoekers hiervoor hartelijk. Ook willen ze Rick de Tuinman bedanken, die er met zijn team voor koos de decembergift van 2021 aan de Sinterklaasintocht te geven.

De Sinterklaascommissie heeft de intocht georganiseerd in samenwerking met Carnavalsvereniging de Turftrappers en Carnavalsvereniging de Klippels. 

Bezoek de slaapkamer van Sinterklaas

Ook de komende dagen zal Sinterklaas nog in Langeveen doorbrengen. Wil je graag zien waar hij slaapt? Dan kan dat! Sinterklaas heeft een heuse slaapkamer in de kern van Langeveen, aan de Kerklaan 5. Deze kamer kan bewonderd worden op woensdag 1 december en vrijdag 3 december, beide dagen tussen 14.00 en 16.00 uur. Kom gezellig langs!