Uitgaan & Cultuur

Het werk van de veelzijdige Bornse kunstenares Mirna Limon

BORNE - Bij alles wat zij onderneemt in haar kunst of in het coachen van mensen gaat het er om je zelf beter te leren kennen. Met kunst bezig zijn helpt om beter met jezelf om te gaan. Zelf zegt Mirna: “Ik zie mijn werk als een ontdekkingstocht waarin de mogelijkheden van het materiaal en het onderwerp worden verkend. Ik probeer de kijker niet alleen visueel te prikkelen maar ook te confronteren met zichzelf.”

Haar nieuwste grote tekening in het Koetshuis verwijst naar het beeld van de Kotomisi: de Surinaamse klederdracht met de bijzondere krachten die uitgaan van het dragen van de koto (de rok) en de geheime betekenis van de angisa (de hoofddoek).

“Het gehele kunstwerk draagt in kleur en vorm de betekenis van wie je bent. Afscheid nemen van je verleden en opnieuw ontdekken waar je kracht ligt. Let daarbij op de bloemen en het gebruik van paars en roze waarbij het geheel fris en troostrijk aandoet. Juist in de deze donkere tijd geeft de tekening met haar frisse aandoenlijke sfeer aanleiding om mee te denken en geraakt te worden.”

Mirna heeft een uitgebreide kunstpraktijk, want kunst is ook communicatie, coaching van mensen met behulp van creatieve technieken. Ze geeft cursussen o.a. cultuur met kwaliteit in het onderwijs en gebuikt kunst om beter te leren kijken naar de rol die je in het leven vervult, thuis of in het bedrijf. Online geeft ze tekenlessen: www.mirnalimon.com, www.tekentrip.nl.

Haar werk samen met dat van Nicole Schulze “Invisible Breath” is nog toch 3 januari te zien in Rijksmuseum Twenthe

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art)

Jaap Besteman, Carel Harberink, Yvonne Denekamp, Elsa Snijders, Mirna Limon. Zij organiseren exposities en met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus in Borne. 

Kunst in het Koetshuis wordt mogelijk met subsidies van cogas-cultuurfonds en cultuurfonds- Overijssel. Adres: Marktstraat 23, Borne. FB: Koetshuis Borne