Uitgaan & Cultuur

Rinske en Gerard: “Dit is zo gezellig, alsof je op de markt bent”

Het Meulenbelt viert gouden jubileum met foodtruckfestival

ALMELO - Als het aan bewoner Henk Kerkdijk ligt, mogen de foodtrucks wel vaker een bezoekje brengen aan Het Meulenbelt. Henk geniet deze middag van een heerlijk broodje pulled pork tijdens het 50-jarig bestaan van het woonzorgcomplex. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers vierden onlangs het gouden jubileum van hun locatie aan de rand van Almelo met een foodtruckfestival. 

Het liefst hadden de medewerkers, vrijwilligers en bewoners een groot feest gehouden ter ere van het 50-jarig bestaan van Het Meulenbelt. Maar vanwege de coronamaatregelen werd gekozen voor ‘een aangepaste versie’ in de vorm van een foodtruckfestival. Het festival werd gevierd met bewoners, medewerkers en vrijwilligers die deze dag aanwezig waren op Het Meulenbelt. “Dit is zo gezellig, alsof je op de markt bent”, zeggen bewoners Rinske de Jong en Gerard Stoevelaar. “Echt fantastisch.” Die dag werden de bewoners en medewerkers verrast met wat lekkers bij de koffie. Later op de dag konden zij genieten bij een aantal foodtrucks. Met onder meer een broodje pulled pork, poffertjes, ijs en gezellige muziek. “Het is lang geleden dat we op deze manier als groep weer even een klein feestje konden vieren”, zegt activiteitenbegeleider Sabine van de afdeling Bellinckhof.

Nieuwbouw
Begin jaren zeventig ging de schop de grond in voor de bouw van Het Meulenbelt, woonzorglocatie van TriviumMeulenbeltZorg, in Almelo. De officiële opening was op 27 mei 1971. Een maand geleden is het startsein gegeven voor de vernieuwing van Het Meulenbelt. Inmiddels is gestart met het boren van de bronnen voor de koude- en warmteopslag. Ook is begonnen met het boren van de fundatie voor de eerste fase van de bouw, namelijk de nieuwe vleugel tussen de twee bestaande afdelingen Everloo en Twickel. Naar verwachting wordt het hoogste punt van de eerste fase (de nieuwe vleugel) rond de bouwvak bereikt.

TriviumMeulenbeltZorg
Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2.400 medewerkers en 1.600 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken zij de zorg persoonlijk.

Uw reactie