Uitgaan & Cultuur

Het gaat weer een ‘Buitengewoon Beuningen ’ worden

BEUNINGEN - Beuningen kon vorig jaar haar traditionele, jaarlijkse dorpsfeest in verband met de coronapandemie wel organiseren, maar aangepast. En daar houdt die enthousiaste organisatie club niet zo van. Als Beuningen feest viert, dan ook voor de volle honderd procent. Het moet meer dan een ‘gewoon’ feestje zijn, het maakt het helaas nog altijd tot de gemeente Losser behorende gezellige dorp aan de Dinkel daardoor zelfs een paar dagen tot een buitengewoon dorp!

De organiserende, buitengewone Beuningers in een Mexicaanse ambiance met v.l.n.r. staand Sanne Keizer, Jens IJland, Marije Boerman, Jeroen Bos, Lisa Oude Nijeweme en gehurkt Cis Sanderink en Laura ter Haar.

Dat merk je ook aan het zeer gevarieerde programma, want daarin komen alle fitte ‘doarpers’ aan de bak. Sportend, zingend, toneelspelend, bakkend, met elkaar smullend van een grote barbecue en zelfs in een kerkviering en natuurlijk feestvierend en dat allemaal in de plaatselijke ‘Damhuis-arena’.

Bovendien is dit jaar getracht het geheel een wat internationale allure te geven. Het thema van de beide dagen is namelijk ‘Mexico’ en op bijgeplaatste foto zie je de organiserende club dan ook in een Mexicaanse ambiance bijeen. Om te ontdekken in hoeverre je dat in het weekend van 24 en 25 september a.s. ook aan andere zaken kunt merken moet je maar komen ervaren. In elk geval heeft men zelfs in Beuningen één ding niet zelf in de hand, namelijk een Mexicaans temperatuurtje en zonnetje.  Maar daar is tijdens de kerkviering misschien wat aan te doen…. Twee dagen feest en globaal komt dat neer op de volgende afzonderlijke activiteiten:

Zaterdag 24 september:

Toertocht  voor berijders van solexen, brommers, sportfietsen, mountainbikes en natuurlijk ‘gewone’ fietsen, waaronder te3genwoordig ook de E-bike valt. Niet allemaal op hetzelfde fietspad, maar toch een ontmoeting met elkaar mogelijk tijdens de pauze, waarin een hapje en een drankje kan worden genuttigd.

Jeugdactiviteiten met o.m. spelletjes voor de jongste jeugd, een meerkamp voor de wat oudere  jongeren, vanaf 17.30 uur een ‘Beuningen Got’s Talent’(-talentenjacht) in de feesttent.

Barbecue-party met aansluitend de Feestavond in de tent met o.m. de ontmaskering van het trio ‘Masked Singers’.

Zondag 25 september:

Kerkviering in grote feesttent.

‘Heel Beuningen bakt’, waarbij het door hopelijk velen zelf thuis gebakken taarten, cakes en gebakjes gemeenschappelijk worden verorberd onder het genot van een kop koffie.           

Meerkamp om de titel ‘sportiefste team van Beuningen.

Wel is het nodig dat men zich aanmeldt voor Meerkamp en Barbecue (tot dinsdag 20 / 9 mogelijk)  via buitengewoonbeuningen@outlook.com  Een feestweekend voor alle Dinkeldorpers, maar iedereen is welkom, want Beuningen is een hechte gemeenschap, maar absoluut niet éénkennig. 

Tekst: PBJ/ foto: BB

Reacties

Helaas melden wij ons af voor de bbq van zaterdag 24-9-2022. 

hartelijke groet,

Bernd Jan en Maaike

Uw reactie