Uitgaan & Cultuur

Groothertog Brent I en Secretaris Hans 52e hoogheden C.V. De Waterpönskes

TILLIGTE - In een bomvolle zaal bij café Haamberg in Tilligte maakten de 52ste hoogheden van C.V. De Waterpönskes zich bekend. De carnavalsvereniging wil jullie voorstellen aan Groothertog Brent I en Secretaris Hans. Het eerste vader en zoon duo uit de geschiedenis van de Waterpönskes. Groothertog Brent I is Brent Belderink, 22 jaar en heeft een relatie met Lisanne. Brent werkt in het dagelijks leven bij Autospuiterij Belderink. Hij zit al een aantal jaren bij de Raad van 11 en heeft onmeunig veel zin om dit jaar tijdens de carnaval voorop te gaan in het feestgedruis.

Secretaris Hans is Hans Belderink, 50 jaar en is getrouwd met Marieke, samen hebben ze twee kinderen, Brent en Marin.

Hans is in het dagelijks leven eigenaar van Autospuiterij Belderink te Ootmarsum. In 2008 was hij Groothertog Hans III, waarna hij plaats nam in het bestuur en 11 jaar voorzitter was.

Samen gaan de heren het Waterpönskes dorp regeren met de lijfspreuk:

"De Waterpönskes zit bie oons in het bloed,
en dat kriej d'r ok nooit wear oet!"

De nieuwe hoogheden mochten zaterdag al meteen aan de bak, met een bezoek aan de opkomsten van de Markies van de Droadneggel & Schupp’ndrieters en de opperslepper van de Hènige Slepvèènt in Oud Ootmarsum, een gezellig feest tot in de late uurtjes.

Afgelopen zondag werd bij het huis van de Groothertog door de naobers een boog gezet, met een gezellig feestje na afloop.

Aanstaande vrijdag 27 januari wordt de residentie geopend om 20.30 uur bij Café Haamberg in Tilligte. De hoogheden nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Uw reactie