Uitgaan & Cultuur

Groot feest in Hertme bij optreden Rolf Sanchez

HERTME – Afgelopen weekend mocht het Openluchttheater Hertme eindelijk weer enkele Metropool Open Air concerten organiseren. Vrijdag maakte Rolf Sanchez er een groot feest van, terwijl Maan zaterdag voor een leuk feest zorgde. Penningmeester Ewald Oude Steenhof laat weten dat de organisatie terugkijkt op een geslaagd weekend.

“We hebben vier heel mooie concerten gehad!”, steekt Ewald van wal. “Rolf Sanchez zorgde er met zijn muziek voor dat er écht een sfeerstemming was, terwijl Maan de sterren van de hemel zong en danste. Ik vond het beide mooie avonden.” Ook Rolf en Maan lieten weten heel erg tevreden te zijn. “Ze gaven aan heel blij te zijn met het concert: ‘We mogen eindelijk weer en er hing een prachtige sfeer’.

Ik heb je lief
Rolf Sanchez zong het ene na het andere bekende nummer. Zo zong Rolf ook ‘Ik heb je lief’, speciaal gericht aan een jonge dame in het publiek. Het werd een speciale dag voor de jonge fan. 

‘Geen leeg gevoel’
Het Openluchttheater Hertme en Metropool moesten nog wel rekening houden met de nodige coronamaatregelen. Zo mochten er slechts vierhonderd bezoekers naar binnen, waar er normaal ruim tweeduizend bezoekers welkom zijn. “Maar niemand had een leeg gevoel, het zag sfeervol uit. We zijn erg tevreden.”

Aan het einde van de eerste show van Rolf Sanchez kwam de handhaving ook even een kijkje nemen. “Ze waren net als de organisatie helemaal tevreden. “Ze lieten weten dat het heel erg goed geregeld was, ondanks dat er wel even gedanst werd door de bezoekers. Zowel de handhaving als de organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement!” 

Komende concerten
Vrijdag 9 juli staat Typhoon op de agenda met twee Metropool Open Air concerten om 19.30 uur en 22.00 uur. Ook in augustus staan al een aantal concerten op de planning. Zo komen Chef Special en Racoon naar Hertme, terwijl er ook nog een derde artiest op de planning staat in hetzelfde weekend. Bij die concerten mogen weer 2.100 bezoekers komen. “De kaarten van Racoon zijn al uitverkocht, doordat het een doorgeschoven show is van vorig jaar. Chef Special gaat komende vrijdag in de verkoop”, aldus Ewald.

Hou de website in de gaten voor de tickets: https://openluchttheaterhertme.nl/.