Uitgaan & Cultuur

Griezelig Marle en vele anderen in actie voor Prinses Maxima Centrum

MARLE – Samen met haar buurvrouwen Linda en Janine organiseert Jeanette Slooyer sinds 2018 Griezelig Marle. Dat is een 'griezel'tocht voor de jeugd uit Marle en omliggende buurtschappen. Het is niet zomaar een wandeling in het donker; er wordt door vijftig vrijwilligers heel veel werk van gemaakt. Afgelopen vrijdagavond was het zover; 123 kinderen liepen mee. En Jeanette kan er heel enthousiast over vertellen. In 2017 is ze er mee begonnen voor de jeugd van de Hammerweg zuid.

Maar dit jaar heeft ze zich niet veel kunnen bemoeien met de organisatie. De reden hiervan is de ziekte van de jongste dochter van het gezin Slooyer. Bij de 13-jarige Imke (leerlinge van Reggesteyn Willem de Clerqstraat) werd begin dit jaar acute lymfatische leukemie geconstateerd. Gelukkig gaat het nu goed met Imke en slaat de behandeling in het Prinses Maxima Centrum aan. Zij moet nu om de vier weken naar het kinderziekenhuis voor kinderen met kanker in Utrecht.

Blij zeggen haar ouders: “De vooruitzichten zijn positief.” Maar de familie Slooyer heeft heel wat ziekenhuisbezoeken ook in Almelo, Deventer en Groningen achter de rug. “Het was een ontzettend heftige tijd”, zeggen Imkes ouders, Jeanette en Herman. “Maar de behandeling in het Prinses Maxima Centrum is in alle opzichten geweldig. Als ouders mag je bij je kind slapen. En Imke mag zeggen wat ze wil eten. Wil ze poffertjes als ontbijt, geen probleem. Ze wordt er straal verwend”, zegt haar vader.

Natuurlijk is zorg onbetaalbaar, maar de organisatie van Griezelig Marle wilde graag een donatie-actie starten voor het Prinses Maxima Centrum. Dat werd in de buurt met veel enthousiasme ontvangen: de teller stond op zondagavond al op 6500 euro. Jeanette: “We moesten een streefbedrag opgeven dat hebben we al tweemaal bijgesteld. En de actie gaat nog door. Mensen kunnen nog steeds doneren op de site van Griezelig Marle daarop staat de link van de actie of via  www.maximaalinactie.nl/actie/griezelig-marle  Op 22 november als Imke weer naar Utrecht gaat, willen we de cheque met het bedrag aanbieden en we hopen dat de heksen mee mogen.” 

Actie AH Rob Lomans in Hellendoorn
Het bedrag van de donatie zal zeker nog groter worden want AH Rob Lomans gaat duizend pakjes krentenwegge ( 5 plakjes) verkopen voor 1,98 euro. Daarvan gaat 1,00 euro naar het Prinses Maxima Centrum. En ook de kaasbus Jet's kaas&zo gaat iets doen.

De Griezeltocht
De Griezeltocht was in het versierde Marle was een groot succes. Durfals kregen een rood lampje, kleinere kinderen een groene. De heksen stemden hun gedrag daarop af. Er was (gesponsord) drinken en lekkers en er waren allerlei opdrachten te doen. Ook Imke deed mee als heks. Op de foto staat ze met de opperheksen! De familie Slooyer is heel blij met alle donaties voor het Prinses Maxima Centrum.