Uitgaan & Cultuur

Gezellige boel voor jong en oud tijdens ‘Berghuizen Ontspoort’ in Park Stakenboer

OLDENZAAL - Van tien uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds was het afgelopen zaterdag een gezellige boel in Park Stakenboer. Voor het eerst vond hier het parkfestival ‘Berghuizen Ontspoort’ plaats, dat voor een groot deel gericht was op kinderen. ’s Avonds konden de volwassenen genieten van entertainment vanuit de muziekkoepel. 

Van tien tot vier konden ze hier zelf hun spulletjes verkopen op een kleedje, meedoen aan diverse workshops en zich uitleven op springkussens en een stormbaan. Zo konden ze een echte auto beschilderen waarvan de eigenaar dacht dat hij waarschijnlijk toch niet meer door de keuring zou komen. Wat een geweldig initiatief om zijn auto beschikbaar te stellen. De kinderen hebben zich er behoorlijk op uitgeleefd. Ook was iemand van de organisatie druk geweest met het zagen van stukjes hout voor zo’n vijftig vogelhuisjes. Deze konden door de kinderen in elkaar worden geknutseld en versierd. Aan creativiteit dus geen gebrek op deze dag in dit prachtige park. 

Stichting behoud Midwinterhoorn liet zien hoe je zelf een Midwinterhoorn maakt en er stonden een paar braderiekraampjes. Vanaf vijf uur kon iedereen genieten van livemuziek in de koepel onder het genot van een hapje en een drankje. Singer-songwriter Renee Schepers liet haar prachtige klanken horen, net als zanger Maiko. Natuurlijk kreeg ook Bob Color the Human Jukebox het publiek weer lekker mee met zijn zang en synthesizer.