Uitgaan & Cultuur

Geweldige sfeer bij Bløf

HERTME - In Hertme was het vrijdagavond zeer druk. Dat was niet voor niets; het optreden van de bekende Nederlandse band Bløf stond op het programma tijdens Metropool Open Air. Volgens de bezoekers was het een geweldig concert met een geweldige sfeer.

Het Openluchttheater Hertme houdt samen met Metropool, sinds 2013, elk jaar vele Metropool Open Air-concerten. Elk jaar is Bløf, een van Nederlands meest succesvolle bands, ook van de partij. Vrijdagavond was het theater tot de nok gevuld met een zeer enthousiast publiek.

De band viert dit jaar het dertigjarig jubileum en heeft net een nieuw album uitgebracht, ‘Polaroid', waarvan ze ook enkele nummers speelden. De populaire liedjes zoals ‘Liefs uit Londen', ‘Alles is Liefde', ‘Holiday in Spain' en ‘Zoutelande' werden woord voor woord meegezongen door het publiek dat bestond uit zowel jong en oud. Een korte regenbui tijdens het concert kon de pret niet bederven. Bij een openluchttheater kun je dit verwachten en velen hadden hun regenponcho dan ook meegenomen. Medewerkers van de organisatie deelden ook regenponcho's uit. Een deel van het publiek kon wel droog zitten onder de overkapping in dit prachtige en unieke theater in de openlucht. Het openluchtconcert in Hertme was voor Bløf een mooie opmaat en voorbereiding voor het bekende driedaagse muziekfestival ‘Concert at sea', komend weekend op de Brouwersdam in Zeeland. "We zijn erg trots op wat we de afgelopen jaren op de Brouwersdam hebben neergezet”, vertelt Pascal Jakobsen, de zanger, gitarist en leider van Bløf. "We hebben al heel wat geweldige artiesten mogen ontvangen op ons podium. ”In een bijna twee uur durend concert, zonder pauze en met een uitgebreide toegift hebben ze een schitterend concert in Hertme afgegeven aan het zeer enthousiaste publiek. De interactie met het publiek was de gehele avond geweldig en de bezoekers waren zeer tevreden. Het is ook wel een speciale sfeer op zo'n concertavond in de open lucht. De zon schijnt, gaat langzaam onder achter de bomen en het podium, de vele spotlights gaan aan, dan volgt ook nog een korte regenbui en het wordt weer droog. De buitentemperatuur bleef aangenaam en voor velen was het na het concert nog lang en gezellig nagenieten, onder het genot van een drankje en een hapje in en rondom het theater. De organisatoren en ook Bløf kunnen zeer trots zijn op zo'n geweldige avond in Hertme.