Uitgaan & Cultuur

Geslaagde Sinterklaasoptochten in Denekamp, Ootmarsum, Rossum en Weerselo

DINKELLAND - Nadat Sinterklaas en zijn Pieten zaterdag aangekomen waren in Nederland gingen ze direct door naar Ootmarsum. Sinterklaas en zijn zwarte Pieten werden in Ootmarsum door veel (jonge) mensen verwelkomd. Natuurlijk heel veel kinderen, die vol verwachting op het Kerkplein de komst van de goedheiligman afwachtten, maar er waren ook veel ouders en grootouders naar het Kerkplein gekomen. In een prachtige landauer reed de Sint het Kerkplein op. Op het bordes werd Sinterklaas door burgemeester John Joosten welkom geheten. Er was muzikale ondersteuning van Harmonie Caecilia.

Aangepaste Sintintocht in Denekamp

Afgelopen zondag kwamen Sinterklaas en zijn Pieten weer naar Denekamp. Zaterdag was de goedheiligman in Apeldoorn aangekomen en op zondag was hij al in Denekamp. Dit jaar ging het anders dan andere jaren. Sinterklaas verscheen niet op het bordes, maar maakte in zijn koets een ronde door het dorp. De route stond vol met kinderen, ouders, opa’s en oma’s. Het was gezellig druk langs de kant. Het weer werkte prima mee en iedereen heeft genoten.

Sinterklaas arriveerde zondagmiddag in Weerselo met zijn Pieten

Sinterklaas is zondagmiddag met zijn Pieten in Weerselo aangekomen. De Sint hield geen intocht door Weerselo maar een ‘Walkthrough’ op het gemeenteplein. Alle kinderen konden met hun ouders langskomen om de Sint een ‘boks’ te geven. Op het gemeenteplein had de organisatie, het Oranje Comité Weerselo, een mooie tent opgezet waar de Sint onder kon staan. Om 14.00 uur kwam de Sint aanrijden in een auto. Voor aankomst deden de Pieten een ronde door Weerselo om te laten zien dat Sinterklaas en zijn Pieten weer gearriveerd waren en dat de Sint de kinderen niet vergeten is. Ondanks corona was het toch heel gezellig druk op het plein. De Sint Remigius Harmonie kwam ook nog om de Sint toe te spelen met enkele mooie Sinterklaasliedjes. Gelukkig waren er heel veel kinderen om de Sint te begroeten. Ze zijn zo blij dat Hij eindelijk weer in Weerselo is. Nu mogen de kinderen weer hun schoen opzetten. Sommige kinderen boden de Sint een mooie tekening aan maar ook kreeg hij een paar grote wortels van enkele kinderen die Hij aan zijn paard moest geven. Het was een gezellig welkom voor Sinterklaas en zijn Pieten. De Sint was ook erg blij om de kinderen van Weerselo weer te zien.

Warm onthaal Sinterklaas in Rossum

Dit jaar was er geen samenzijn tussen Sinterklaas en zijn Pieten met de kinderen in Kulturhus De CoCeR vanwege corona, maar wel een extra lange tocht door het dorp, georganiseerd door Oranje Comité Rossum. Afgelopen zondagmiddag werd Sinterklaas warm onthaald door vele kinderen in het dorp. Via basisschool De Kerkewei en kinderopvanglocaties in het dorp kregen alle kinderen een kleurplaat die ze konden afgeven aan de vele Pieten. Muziekvereniging St. Henricus verzorgde de muziek. Dankzij Raymond Haarhuis werd de Goedheiligman vervoerd met een koets door het dorp. Sinterklaas had één boodschap aan alle kinderen. "Zet vanaf vandaag vaak de schoen op en maak thuis er een gezellig feest van", aldus de Sint.