Uitgaan & Cultuur

Geslaagde opa & omadag Steenfabriek

LOSSER - Het plan lag er al een tijdje: een leuke dag organiseren waarbij opa’s en oma’s met hun kleinkinderen een bezoekje aan steenfabriek De Werklust in Losser kunnen brengen. De kunst was een beetje afgekeken van het Veenmuseum in Drenthe. Vorige week dinsdag werd de daad bij het woord gevoegd. De eerste opa & omadag was een feit en de oproep voor senioren om te komen, kreeg flink gehoor. 

Vooral het rijden met het treintje is favoriet. De meeste kinderen willen vaak nog wel een tweede of zelfs derde keer.” Boerengolf en handboogschieten zijn eveneens welkome activiteiten en een kopje koffie of fris met wat lekkers gaat er na afloop altijd in. “Ik zag hier net een opa die hier al de hele dag met z’n twee kleinkinderen is. Ze vermaken zich hier prima,” stelt Anita tevreden.

De ligt in de planning om in augustus deze dag te herhalen. “We kijken naar een geschikte datum, want we moeten natuurlijk wel voldoende vrijwilligers hebben om alles hier te kunnen begeleiden. Vandaag zijn er al zo’n acht in touw.

Als het weer zo goed ontvangen wordt, kan het zijn dat we deze dag iedere vakantie herhalen.”