Uitgaan & Cultuur

Gehele programma Vier de Vrijheid door restricties weer jaar uitgesteld

WIERDEN/ENTER/HOGE HEXEL – Het hele programma 'Vier de Vrijheid', dat rondom de bevrijdingsdagen in april in mei gevierd zou worden is wederom uitgesteld vanwege de huidige coronamaatregelen. Het bestuur van de stichting heeft dit ingrijpende, moeilijke besluit genomen omdat er ook dit jaar totaal geen perspectief is wat er eventueel wel mogelijk is.

“In tegenstelling tot wat we van plan waren: een prachtig bevrijdingsfeest in de hele gemeente Wierden in 2021, hebben we alle activiteiten verplaatst naar maart, april en mei 2022”, laat stichtingsvoorzitter Ria Broeze weten.

Het is de tweede keer dat de bestuursleden dit trieste besluit hebben moeten nemen. Vorig jaar werden op het laatste moment ook álle evenementen rondom de bevrijding van Wierden afgelast vanwege de plotseling angst rondom Covid-19. Nu, een jaar verder, zijn de restricties nog zwaarder en ziet het er naar uit dat de komende maanden geen enkel evenement doorgang kan vinden. Reden voor het bestuur van deze stichting om nu alweer een streep door het programma te zetten.

“Wij als stichting Vier de Vrijheid hebben nu wederom bewust gekozen voor de maanden maart, april en mei 2022 omdat dat onder andere de maanden zijn, waarin normaal ook de dodenherdenking en bevrijding herdacht worden.” Uitstellen naar het najaar was zodoende geen optie. “We hebben alle contactpersonen van de buurten en verenigingen en ambassadeurs van  onze sponsoren en de gemeente Wierden over ons besluit reeds ingelicht. We hebben echt iets leuks om naar uit te zien, want we hebben samen met de inwoners een prachtig bevrijdingsfeest in elkaar gezet. Er is door iedereen al veel werk verzet, we gaan er samen een leuk feest van maken in 2022! Wij als bestuur zijn positief, want we hebben als enige gemeente een lichtroute in de provincie Overijssel en er staat mooie concerten, bijeenkomsten voor jong en oud en een grote Wierdense Kwis op de planning. En dat allemaal dankzij onze vele vrijwilligers die al dagen aan het werk zijn geweest om alles voor te bereiden!”

Nu de evenementen weer in in de ijskast zijn geplaatst, wordt aan de inwoners wel gevraagd om in de periode van 7 april (de bevrijding van de gemeente Wierden) tot en met 5 mei te vlaggen met de vorig jaar ontworpen bevrijdingsvlag. Op 4 mei mag met de nationale vlag halfstok en 5 mei met de nationale vlag zonder wimpel en /of de bevrijdingsvlag in de top.