Uitgaan & Cultuur

Enerverende muzikale wereldreis met de St. Remigius harmonie en drumband

WEERSELO - In een bomvolle grote zaal van het Trefpunt hebben op 19 november de St. Remigius harmonie, onder leiding van Nikki Kleijsen, en drumband, onder leiding van Henrieke Palland, de aanwezigen meegenomen op een wereldreis vanaf het ’Trefpunt international airport’. Er werden maar liefst dertien bestemmingen aangedaan: van IJsland tot Zuid Afrika en Brazilië tot Japan. Van ieder land werden muziekstukken gebracht en dat ook met typische instrumenten van deze landen. Het werd een ruim drie uur durende muzikale wereldreis en de aanwezigen hebben genoten. Gezagvoerder Erwin Veldhuis deed de presentatie. 

Iedere twee jaar brengen de ongeveer negentig deelnemende muzikanten vol enthousiasme een avondvullend programma op het twintig meter brede podium.

Het duo Jos Analbers en Frank Kotte stelde zich voor als stewardessen en vertelden op humoristische wijze hun ervaringen. Na deze opening werd Frankrijk aangedaan, met de traditionele Can-Can in Moulin Rouge. En bij Schotland kwamen doedelzakspelers de muzikanten bij ’Highland Cathedral” ondersteuning geven. Vanaf IJsland was het “It’s oh so Quiet” te horen en vanuit Brazilië “A Cozinha de Festa Brasillia”. Ook Oostenrijk werd aangedaan met “Böhmischer Traum”.

Frans Hazekamp (91 jaar) speelt al vijfenzeventig jaar bij de Remigius harmonie en dit was zijn laatste optreden. Nadat zijn dochter een gedicht had voorgedragen ging de wens van Frans in vervulling. Hij kreeg het dirigentenstokje en dirigeerde met groot enthousiasme de muzikanten bij de “Radetzky Mars”. De reis ging verder naar Nieuw Zeeland waar “Haka Energy” en “Highway to Heaven” werden gespeeld. Vervolgens naar de USA “Summon the Heroes”, “Vintage Viper” en “Nine to Five”. In Japan aangekomen “Japanese Takeaway”, In China “Drums of the Saamis”, in Afrika “African Suite” en “Baba Yetu”, de Malediven “Baya Baya” en Engeland als eerbetoon aan wijlen Queen Elisabeth het nummer “Hey Jude”. Weer geland op “Trefpunt International Airport” werd de “Hollands Glory Medley” gespeeld. De hele zaal zong mee.

Richard Weiden, Maureen Oude Essink Nijhuis en Liss Loohuis leverden vocale bijdragen aan verschillende nummers. Geweldig hoe deze vocalisten met de muzikanten van de Harmonie en Drumband een mooie harmonie vormen en elkaar versterken. Het publiek kon meezingen en deed dat massaal.

Voorzitter Edwin Banierink bedankte iedereen, die op welke wijze dan ook een bijdrage aan deze muzikale wereldreis heeft verleend.

De staande ovatie was volkomen terecht: de muzikanten hebben een top prestatie geleverd.

Ine Flinkers